Hidup

Sepatutnya aku bersyukur . Ya bersyukur bilamana semua orang teringin menjejak di bumi sekolah itu aku telah sah menjadi warganya selama 4 tahun . Bukan suatu tempoh yang sekejap kalau dihitung . Tetapi peristiwa pahit yang tergarit diatas kanvas hidup aku telah menghakis semua warna memori indah yang aku ciptakan .

kadang terselit juga rasa bangga bila tersedar aku akan jadi produk keluaran sekolah itu . Tapi bayangan² memori semalam lebih melukai hati aku . Senior kawan junior . Semuanya meninggalkan satu ruang luka pada hati . Bukan berdendam tetapi parahnya jiwa aku dikerjakan menjadikan aku yang hari ini . Dah letih jujurnya .

Erm .

Khas untukmu

Banyak yang terpaksa aku diamkan sebab nak jaga hati kau . Tanak bagi kau rasa ego kau sebagai seorang senior tercabar . But what did i get in return ? Kata kata cacian yang tak berkesudahan . Penat lah macam ni bro . Awak just fikir pasal awak and underestimate others. Ye aku tahu kau hebat . Hebat .

Tapi tak boleh ke show some respect pada kami . Knapa kau sesuka hati buat kami macam ni . After all of the problems we'd go through ..ni yang kau cakap.. kami tak de matlamat nak tingkatkan prestasi ? apa ni bro?

dan aku hanya pentingkan penguasaan buku ?.. bro kau sedar tak sekarang ni perempuan susah nak dapat tempat .. kau bolehlah cakap kau pandai kau lelaki and that's why kau boleh membangangkan aku .. membangangkan orang lain .

Kau cuma rasa kau terlalu bagus kan? Kau belum lagi rasa jatuh . Betapa sakitnya kejatuhan tu kau belum rasa .. sebabtu kau boleh pertahankan ego kau yang nyata salah . Aku kecewa jujurnya. Tak sangka friendship kita boleh rosak sebab remeh macam ni . Anyway aku tak rasa rugi pape pun . Hilang seorang sahabat yang hidup menongkat langit lebih baik i guess .

Sorry bro . Aku dah tak larat nak tipu diri aku sendiri . Aku dah penat mengalah . Jadi kali ni biarlah aku mengalah terus . Kau perjuangkanlah apa yg kau rasa belum selesai tu . Aku berhenti .

Tapi satu je aku mintak .. jangan halang minat budak² tu . Aku nampak bakat mereka yang kau sengaja butakan . Aku nampak mereka akan lebih berjaya daripada kau . Bukalah ruang untuk mereka kerana mereka berhak mendapatkan peluang tu . Kau pun dah nak habis sekolah . Dah dah lah tu fokus je lah spm dulu .

Even bagi kau penguasaan buku tak penting tapi spm ni akan jadi pemula kepada masa depan kau . InshaaAllah . kau lupa aku rasa . ilmu tu bukan hanya kemahiran berbahasa what so ever ... tapi penguasaan buku jugak penting . Well.. siapa yang nak ambil seorang yg bijak tetapi malas sbg pekerja kan.. oh lupa ... kau hebat .. semua orang berebut nak gajikan kau.. haha

Dah .. selamat berjuang awak .!