Sweet moments

Banyak kisah duka yang aku nukilkan dalam blog ni . Tapi hari ni aku rasa bersemangat nak share pasal kenangan manis aku di shah pekan .

Yelah dah 4 years kot duduk shah takkan takde langsung sweet moments kan? Ada . Banyak sangat .

First sekali of course one of the sweetest moment adalah dorm . Asal dorm? Sbb dalam dorm tu lah aku membesar .. ada kakak and adik perempuan yang sebelum ni mmg aku tak ada . Mereka lah tempat aku mencurah rasa .. lepas laku . Hahaha

Second masa PIEC aku suka sangat waktu tu sbb budak shah dah balik yh stay waktu tu ada kami ada budak wind and pengakap . So apa lagi bila org takde ? Berjimbalah hahahah!!

Kami main bicycle tak ingat dunia . Jelajah setiap ceruk shah yg tak pernah kami capai sbb sekolah aku tu besar nya teramat . Boleh cramp kaki kalo berjalan . Pastu berpiknik dekat pdg bola yg indah terbentang . Aduii seronoknya ..

Erm apa lagi eh sweet moments? Haaa .... waktu makan malam .. masa tu aku tiqah n sarah lambat turun dinner . Guess what apa kami makan ...? Ahahaha makan NASI AYAM but without ayam .. salad n sup . Yelah bersyukur la walaupun takde lauk . Bapak sedih rasa nak nangis time tu bcoz makcik dm was so kedekut back then ... tapi ayam tu jambu dia dapat pulak en .. hahahaa

Penat lah menaip nnt kalau ada masa aku tulis lagi .

Bahas shah pekan

Ya aku bangga dengan apa yang pembahas² sekolah sains sultan haji ahmad shah pekan dah lakukan . Satu anjakan paradigma yang sangat hebat . Tahniah buat para pembahas yang cekal hatinya .

entah tahun depan siapa yang akan meneruskan legasi ini . Mereka terlalu bagus untuk ditandingi 😳 dan aku sekadar pembahas junior sangatlah kerdil pada kaca mata mereka . Terlalu jauh untuk mengekalkan apa yang telah mereka usahakan .

Bukan merendah diri tapi aku sedar Diri aku siapa .

Tahniah buat senior yang telah mengheret aku berdiri sejauh ini dalam pasukan bahas bahasa melayu saudara ungku hariz .. yang berjaya membuktikan dia boleh berdiri sebaris dengan pembahas² terbaik dari sbp yang lain .

Tahniah jugak buat saudara hafiz faiz dan amir . Sebab tanpa korang yang melengkapkan pasukan bahas ni .. belum tentu shah pekan mampu bersaing dengan gergasi² bahas sbp yang lainnya .

Sekali lagi tahniah . Aku mendoakan yang terbaik untuk korang .

erm

entah dah berapa banyak kali aku rasa menyesal sebab stay . sebab apa yang aku usahakan ..semua orang tak hargai . tak pernah peduli . hanya tahu kecam, kecam dan kecam . dengan gelaran kakak tu agaknya mereka berhak perkotak katikkkan maruah orang lain .

ya kau siapa nak pertikaikan kerja aku dan kawan-kawan aku ? aku nampak kurang ajar? . biarkan . kau yang ajar aku untuk berkurang ajar .  kau tak faham betapa penatnya nak jayakan event yang kau sesuka hati rosakkan . korang yang jahanam kan apa yang should be the last for you . shame on you !

kau nak cara hal orang sampai habis tahun ? hah caralah .. kalau dengan cara hal orang dapat bagi banyak A+ dalam result spm kau . go ahead i won't stop you ! jangan nanti bila kau dah rasa apa tu keperitan baru kau nak terduduk mintak belas ihsan orang lain .

ya sedap je cakap macam2 . this is not about nak up kan batch or what so ever but sorry to say .. tindakan kau yang secara membabi buta tuduh kami macam2 memng unacceptable . kau tak faham sebab bukan kau yang ada dalam tempat kami . kau sesuka hati cakap sbb kau rasa kau bagus .well we'll see bagus sampai tahap apa kau .

kau buat kawan2 aku nangis macam kau hebat sangat . macam kau besar sangat alah setakat setahun sebulan beza doesn't change everything . come on lah nak seniority sangat . kau mati nanti boleh bawak ke seniority tu . zaman je beredar tapi kau kolot . sibuk terkurung dengan mentaliti kritikal macam tu .

oh bila kes yang kawan aku buat sibuk kau nak besar2kan .? dah kau tergedik sana sini buat maksiat langgar peraturan skolah secara terang2an tu boleh pula? jadah haram ! mana kau belajar tampuk kepimpinan macam ni ? salah pergi kursus duhh kau . DAHLAH PEMALASS .

ya memang bila hilang sakit hati aku akan let go .. tapi kali ni kau melampau kau pijak2 maruah kawan aku . kau kata dia tak buat kerja whatsoever . what do u mean by tak buat kerja bilamana kau sendiri bukan dalam organisasi ni ? kau tu antara yang tak layak nak condemn orang lain ! oh lupa kau kakak .. kau bagus :D

hah keep it up ! teruskan dengan kebagusan kau tu. nak dekat exam nnt jangan mintak maaf kat kami . kami maafkan . settlekan urusan kau dengan Tuhan pula . kbai