2016

Perjalanan tahun ini akan terhenti sebaik hari ini habis . Tapi tak bermakna perjalanan hidup kita turut berhenti selagi tuhan masih izinkan kita hidup .

Well aku dah lama tak cerita pasal something yang menggembirakan aku . Well jiwa kompleks aku dibebani masalah walau zahirnya aku seorang yg gelak sentiasa .

Hahaha . Aku rindu zaman kanak² sekolah rendah aku . Bilamana aku cerita pasal semua benda macam lah best sangat experience tu 😂😂

Aku rindu jujurnya hidup tanpa tekanan melampau² . Next year aku dah 16 . Cepatkan masa berlalu?

Farah yang comel umur 12 tahun tu dah besar rupanya . Ehh? hahahaha .. aku suka baca entry dulu² aku yang syok sendiri tu . Rasa macam masa terundur ke belakang . Seriously aku rasa macam farah 12 tahun tu tgh cakap dengan future self dia . Haaha .

And again aku rasa aku malas nak besar . Haha so typical right . Tapi siapa je yang tak rindu nak jadi budak² . Please tell me who? Ahaha .

People expecting too much daripada aku . They expect me to understand them but they themselves are judging me like an asshole . Opps. Hahaha

Banyak sangat hati nak kena jaga . Aku tak berani nak cakap lebih² even ni blog aku . Buatnya ada yang stalk dah bermasam muka kan? Haha buduh perangai . dah stalk pastu nak sakit hati . Haha .

Oklah . In 2016 aku harap semua org dapat improve diri sndiri and stop from hating each other . And utk diri aku .. aku harap aku lebih tabah and rasional . may allah bless malaysia and all of us .

BPBMS

3 weeks and everything stopped . dah takde jumpa face to face .. dah takde gelak yang aku boleh dengar . kosong . tu yang aku rasa jujurnya .

ppcs yang temukan kami . dari serata malaysia kami dikutip and now semua dah terbang ke negeri masing2 semula . entah bila kita akan bersua temu muka

banyak yg aku belajar sepanjang kem ni . pasal adik bradik bpbms .. cikgu ain n cikgu tiqah . abg roy n kak piqa . inshaaAllah semuanya akan aku simpan kemas2 di dasar hati .

susah sebenarnya .. nak lepaskan semua kenangan kita .. dari macam mana kita jumpa sampai aku trpaksa lepaskan pelukan aku sbb korang nak balik . aku akan rindu semuanya .

sedih aku tak tahu nak cakap macam mana .

hanya doa yg mampu aku titipkan bersama korang yg semakin menjauh pergi .

kelakar ?

sikit aku tak rasa kelakar bilamana kau datang terhegeh - hegeh dekat aku
konon macam takde salah apa- apa
bersalah sangat katanya.. katanyalah
kenapa datang balik
bilamana kau yang buang aku jauh dari hidup kau ?
memang aku tak pernah cakap aku dah buang kau
tapi aku harap kau sedar mana letak duduk kau pada aku sekarang

kenapa datang balik bilamana aku dah terima hakikat ?
dah bahagia dengan apa yang aku ada ?
dah dah lah tu
aku tak perlu simpati
aku dah cakap sebelum ni
aku mampu hidup sendiri
bangkit berdikari saat orang lain mencaci maki

kau je yang tak tahu agaknya
aku move on sangat cepat
taknak dibayangi mimpi semalam
tak macam kau
terus terusan diburu rasa  bersalah
minta maaf tak henti-henti
kau ingat kelakarlah tu ?

kosong-kosong ?
emm .. tengoklah .
aku tak mampu yakinkan hati aku untuk terus berikan peluang
sekalipun aku percaya pada another chances..

tak payah nak cakap apa - apa dah
takpayah nak pecah kepala otak kau nak fikir dah
aku dah belajar dari silap khilaf aku
dan sekarang bukan masanya
untuk aku terus menyulam mimpi yang entah tak akan jadi realiti .

hiduplah kau dengan bahagia . kau yang buang aku . dan sekarang kau dapat balik apa yang kau nak ..

aku pun dah campak kau jauh dari hidup aku . just keep the distance !