entah

sakit . kerap sangat aku disakiti sampai aku dah tak hairan apa yang terjadi keliling aku . sabar . azimat yang masih buat aku mampu untuk berdiri dan tersenyum dekat khalayak , bukan tak kisah cuma aku malas kisah apa yang terjadi didepan aku .

kena kutuk depan muka tak jadi nanah sikit pun pada aku . it can't harm me dear. orang orang yang aku sayang semua kena sekali . pernah rasa fed-up nak pindah dari sini .. but abah's words terngiang-ngiang kat telinga ni .. sebab ayah sayang ayah hantar sini . nak kakak rasa apa tu hidup . life doesn't get easier kan ?

kesian ibu .. kadang kadang her night kena curi dengar cerita aku . cerita yang hmm .. entahlah . kadang kadang menangis .. i cant stay strong too long . takde siapa yang aku nak cerita melainkan Dia . orang lain tetap tak faham apa aku rasa sebab .. entahlah .. people blaming me back ..

aku bukan jenis manusia yang suka dendam .. simpan marah lama-lama.. bila marah aku reda .. habislah sampai situ . tak sangka pulak ada orang yang makan hati dengan apa aku cakap . prefects turn me to be honest dengan apa yang aku rasa , tak perlu aku rasa nak libatkan orang orang yang penting dalam life aku .

kenapa susah sangat nak biar orang lain dengan life dia .? kenapa perlu judge ? kita tak perfect sayang .

exam makin dekat ,. pressure makin banyak . aku tak mengharapkan doa kau .. cukuplah Allah .. mak ayah .. family and cikgu2 aku tahu apa yang aku tgh usahakan . takpe .. kalau rezeki aku murah .. aku dah takkan menyemak dekat sini lagi . doa2kanlah rezeki aku murah so that i can stay far from you :)

aku dah penat biar hati aku diinjak disakiti sesuka hati . kadang pohon sabar aku nyaris tumbang . kau bukan lawan aku dalam membidas kata . takut kau yang jatuh lemah longlai sebelum berani membuka kata .. kerana apa ? kata-kata kau tu dusta ,

entahlah apa yang tidak dipuashatikan . sebab aku adalah aku dan dia adalah dia? huh . aku tak rasa sesiapa akan peduli kalau bukan aku yang bersama dia . kau tahu ? sekurang-kurangnya aku menjadi suku dari dia . sedangkan kau langsung tidak bererti bagi dia .

aku akan teruskan sebab dihantar ke sini adalah pilihan aku . takdir aku . aku akan usahakan sampai aku berjaya biar sekolah ini dicaci dimaki diluar sana . aku tahu Allah bersama aku . melindungi aku dari setiap kekejaman yang kau dah rancangkan .

entahlah biarkan .. aku bahagia dengan life aku even kau tak bahagia tengok aku bahagia  . aku bersyukur dengan apa yang aku ada . alhamdulillah :)

0 penceramah blog farah:

Post a Comment

mekasih bagi komen! alah..tak rugi pun..farah tak caj apa2 kan?!! peacee~