tenang dan bahagia

aku mungkin bukan manusia yang perfect untuk cakap a.k.a tulis pasal ni sebab life aku pun tak de lah happy mana. but well i'm just grateful with apa yang aku ada. Alhamdulillah. :)

aku lahir bukan dari keluarga yang berada but yeah apa yang aku nak setakat ni alhamdulillah still dapat. hmm .. but to be honest , family aku tak pernah lagi lah setakat ni bergaduh . and alhamdulillah from there aku dapat ketenangan dan kebahagiaan yang aku impikan.

untuk ketenangan . kau tak perlu banyak pun, beb.. cukuplah kau dkatkan diri kau dengan Tuhan . kau tinggalkanlah cinta dunia. kau kejar cinta dia and who knows? Dia akan bagi yang terbaik untuk kau.

kebahagiaan tu akan hadir bila kau jaga hati kau . jauhi hati kau dari hatred, mad , kedekut and yang sewaktu dengannya. kau tahu ? bila kau jaga hati kau .. inshaaAllah orang lain akan segan nak buat hati kau sakit secara terang terangan. hehe

nak lagi vogue.. redha mak bapak kena ada. kalau takde redha diorang kau usaha lah sampai nak tercabut rongga toraks pun .. kau tak dapat apa weh,  no calmness no happiness..

kau biar je orang nak kata apa pasal kau sebab ada dua sebab orang tak suka kita ..

  1. kita menikmati hidup kita
  2. dia tidak menikmati hidupnya

sape peduli apa orang lain fikir apa kan? biar je .. mulut dia dosa dia.. pahala kita dapat kan? kau tak payah buat muka sememeh macam tu lah.

kalau kau rasa nak marah dekat somebody kau tahan je .. sebab orang yang paling kuat ialah orang yang menahan amarahnya. kau buat chill .. mesti dia makin sakit hati.. hahaha .. bila kau bahagia dan tenang .. ibadah kau pun jadi mudah. rasa ikhlas nak buat amalan.

aku faham bukan mudah nak tahan lidah ni.. sebab kita imperfect . tapi bukan ke Allah sukakan kesempurnaan . why not giving yourself a chance to change? peluang sentiasa ada tapi macam mana nak manfaatkan .. terpulang pada diri kau. renung2kan dan selamat beramal, :)

0 penceramah blog farah:

Post a Comment

mekasih bagi komen! alah..tak rugi pun..farah tak caj apa2 kan?!! peacee~