kawan ?

talking about friends.. there's a lot of them... tapi tak semuanya akan stay dengan kita .. perangai yang macam macam ... fikiran yang berbeza..

in friendship ... kena ada kepercayaan inshaaAllah persahabatan tu akan kekal. trust me , kau kawanlah dengan someone tu 10 tahun pun , kalau still ada perasaan syak wasangka dalam hati kau dan dia that friendship will over. tak bertahan pun.

now on, peritnya pengkhianatan tu rasa macam pftt.. someone yang kau panggil kawan yang kau tolong masa dia tersepit nak mati sanggup buat macam-macam just nak jatuhkan kau. Bravo! hebat permainan dia.

orang yang kau tak pernah expect akan tolong kau masa kau susah dengan rela hatinya mempertahankan kau. bapak terharu rasa ! semua yang selama ni kata akan support kau time susah senang blah macam kau hina jijik gila dekat mata kepala diorang, Janji Melayu!

betullah kata orang, kawan masa senang ramai, masa susah boleh bilang. i'm just so fine sebab nilah masa aku nak kenal siapa kawan aku sebenarnya. kata lah apa kau nak kata .. hati ni dah tepu .. lali dengan kata cercaan,

kau pergilah pelosok dunia mana pun.. orang akan kata kau ni memang tak boleh dmaafkan sebab kau khianat kawan kau sendiri.. tapi hati aku perlukan ketenangan ... even kau tak layak dimaafkan.kau buatlah apa kau rasa nak buat dekat aku.. aku malas nak ambil peduli...:)

cukuplah Allah bagi aku.. Dia Maha Mengetahui. aku maafkan kau .. cerita sini habis sini. :) alhamdulillah aku bahagia dengan life aku even kau tak bahagia tgk aku bahagia. membusuklah hati dengan dendam kesumat .. haha :D