renung-renungkan

hai semua.. alhamdulillah dapat lagi korang baca entry farah kali ni..maknanya..ALLAH dah bagi korang umur yang panjang sampai korang masih lagi boleh berhubung dengan farah..tapi..adakah kita semua bersyukur dengan nikmatnya? mari bertafakur sekejap...berhenti la kejap menaip or memberi komen.. mari renung2kan....

perjalanan kita bermula sejak dari dalam rahim ibu ... sehingga sekarang...adakah kita melaksanakan perintah ALLAH?? sekalipun ALLAH telah memberi kesemua nikmat-NYA kepada kita secara FREE ??

oklah kalau sedar .. kalau tak sedar2 farah pun tak tahu laa...heheh...

dah2 kesat ayo mata tu... tak elok..

farah menaip entry ni pada malam yang sepi ditemani alunan ayat quran yang dipasang di laptop .. sambil kedengaran bunyi kelengkung kelengkang periuk dekat sebelah rumah farah yang akan diadakan kenduri kawin ni...

entry kali ni agak islamik sikit... maybe mood farah terikut2 dengan ayat2 al-quran ni,,that's why kepala gila2 farah tak berapa menjadi kat entry kali ni,,..huhu~~ tapi farah pinjam mood JOZAN la sekejap.. tak kirala korang nak gelak or tanak..sebab NI BLOG FARAH..ADA FARAH KESAH?? hehehe...

hmm...bila kenang kan balik.. farah tak banyak entry islamik..bukan farah sengaja... tapi sebagai hamba ALLAH kita semua tak terlepas daripada kesilapan kan?

bila farah teringat solat itu tiang agama farah rasa sebak..sebab solat ni belum tentu diterima.. perkara sunat belum tentu cukup.. ntah2 tak perfect tiang ''rumah '' farah ni..alim ulama' agak2 dah jadi banglo ke istana ke..tapi farah masih lagi bertahap ''in process'' ntah bila nak siap...

oklah..sebelum air mata menitis kat pipi yang gebu *ceh sempat lagi tu* kurniaan ALLAH ni.better farah tarik diri daripada menulis entry ni..keh korang .. assalamualaikum...renung2kan dan selamt beramal...


6 penceramah blog farah:

Hanna Nabiella said...

its oke farah..kite usahe untuk jadi lebih baik ye ^^, btw jom singgah blog hanna pulak :)
http://farhanabiella.blogspot.com/2012/12/sebab-kenapa-orang-tak-suka-datang-ke.html

DeqNa Azhar said...

@hanna Nabiella :') kita sama2 berusaha la ye..,hehe..

Nur Amalina Maisarah said...

wahh bagus adik Farah kite ni *menangis terharu :D hehe, teruskan Farah post pasal islamik-2..byk share kite pun dapat pahale ^^

DeqNa Azhar said...

@nuramalinamaisarah..terima kasih... in shaa ALLAH farah akan terus berusaha utk membaiki diri farah..

Chekgu Anitt said...

jgn sedih..air mata pahala tu..
jom kita same2 teguhkn tiang kite..

DeqNa Azhar said...

@chekgu anitt in shaa ALLAH..mari sama2 kuatkan iman dan amal...

Post a Comment

mekasih bagi komen! alah..tak rugi pun..farah tak caj apa2 kan?!! peacee~