New Year.. means..

sebelum farah menaip.. farah nak pesan tolong baca entry ni dalam nada sayu siap ada bunyi biola yang gemersik macam dalam drama2 swasta tu..especially part kekasih kena kahwin paksa.. kahkahkah..

tengok tajuk tergantung tak bertali di awan yang luas lagi indah tu.. mesti ramai tertanya-tanya sampai keluar sebesar-besar tanda soal kat atas kepala kurniaan ALLAH tu...mwehehe.. *part ni jangan baca sedih lagi*

masuk tahun baru *biola start berbunyi* maknanya ada lagi 6 hari untuk farah terlentang tertiarap di katil sambil ber facebook ..ber twitter , dan berblogging.. ..*biola semakin syahdu bunyinya* maknyah maknanya farah akan meninggalkan rumah yang telah didiami selama 10 tahun selama satu tahun ini!!!!!! wah kesiannya farah.. kenapa? kena halau ke? *suara Rika Sumanto* amboii. apa kalian pikir farah enggak bayarin wang kontrakan? *ceh.. ayah farah sepatutnya disitu*

cehh takde la.. farah actually kena stay dan meringkuk di hostel seperti semua sedia maklum.. *tiba-tiba terdengar koir menyanyi HA..HA..HA.. bukan gelak .. cuma bernada tekezut mak* *sambung balik bunyi biola* farah kena keluar dari rumah *terketar2* untuk mencari ilmuuuu... demi menggenggam sekeping buku rekod yang menunjukkan prestasi farah yang memberangsangkan..

farah nak bangga.. dan harumkan nama parents farah yang selama ni bersusah payah nak sekolahkan farah.. yang selama ni ikat perut demi menyara farah dan adik beradik yang lain * biola semakin perlahan* farah nak jadi anak solehah yang boleh ibubapa farah banggakan.. hasil penat mencampur menolak mendarab membahagi selama ni.. in shaa ALLAH..

farah nak bila sebut nama FARAH FARZANA.. orang secara automatiknya akan cakap.. oh anak Encik AZHAR.dan Puan EDDA. tu.. begitu juga tatkala menyebut nama AKIL AZRI,MUHAMMAD ADIB dan NURHARRIS.. semoga kami adik beradik dapat mengharumkan nama parents kami .. in shaa ALLAH..

oh yaa.. satu lagi.. doakan abang farah dan batch 98 yang lain dapat keputusan yang cemerlang dalam PMR.. aamiin.. ohh lupa.. untuk batch 96 dan batch 01 .. goodluck guys.. farah doakan yang terbaik.. kenang farah dalam doa kalian semua,..lepas ni mungkin ibu farah yang akan menjalankan aktiviti pembersihan sampah didalam blog farah ni.. hehehe... ok .. till we see again.. assalamualaikum.. *biola secara rasminya berhenti* thanks conductor di youtube.. muahaahaa.. SELAMAT TAHUN BARU... ampunkan semua silap farah sepanjang tahun lepas yee..?!! kehkeh

 
thanks la conduct entry ni..!! kehkeh..

6 penceramah blog farah:

syafienaz said...

Bestlh entry awk...

Nur Amalina Maisarah said...

hehe..bagus-2 ^^ all the best and take care Farah

DeqNa Azhar said...

@syafienaz haha. ni pun puas memekir idea yang patut.. agak2 boleh jadi novelis macam ainmaisarah tak?kehkeh

DeqNa Azhar said...

@Nur Amalina Maisarah yuhoo mak tiri.. in shaa ALLAH.. akk pung sama la yee..

Kitty said...

Good luck and all the best with school. :)

Secrets of A Teenage Girl said...

farah jaga diri kat sana tau.. belajar rajin2 ya :)

Post a Comment

mekasih bagi komen! alah..tak rugi pun..farah tak caj apa2 kan?!! peacee~