Khas Untuk Kak Ain Maisarah!

heyy guys n girls! farah back here ... as ebelibadi want me to type new entry aite? *cehh sorry kalau tak paham broken english * okey la! korang kejap...korang ni dok melangut baca farah punya entry ni..farah nak tanya korang tengok tak tajuk dia? kalau belum...tongak ats cepat..kalau tak nanti korang kata farah meraban je! hehe

seperti tajuk yang paling farah suka ni....farah nak tanya korang kenal ke sape kak ain maisarah tu??! mestilah da kenal kan? dah berpuluh kali farah cakap pasai kak ain si novelis comell tu kan?! dan gerenti la jwapan korang mesti la ye..ye...ye...dan yee! ceh...mana betul3x? *keh dah start meraban!* turun bawah la! malas naip manjang2 kat perenggan nih!

ok..kak ain maisarah ialah seorang novelis remaja yang kiut miut+friendly+baik dan macam2 lagi la! buku tulisan tangan  komputer pertamanya ialah novel remaja yang berkisarkan dua orang remaja yang nak popular!biaq pi satu dunia kenai depa! FARAH N INA! cehh maluu la farah! tau apa kisah remaja pompuan tu?? gara2 nak ikut trend sekarang ni...sanggup dorang pergi iron rambut...n finally terbakar! kehkeh...lepastu pergi pandai2 kaler sendiri rambut last2...rambut kalah kaler rambut badut sarkas! hikhik~ *farah punya gelak habis masa baca novel2 kak ain*

                                    ni novel first kak ain! cantikkan cover dia!!

okeyh..!banyak jugak buku yang farah dah baca! tapi farah pinjam daripada kawan2 la...sebabnya farah jarang keluar ke bandar! susah nak beli ! buku2 macam ni memang ada kat bandar je! mujur sangat2 kawan2 jenis yang tak kisah n suka SHARE *teringat kat adik...farah suruh dia SHARE aiskrim ngan adik sorang lagi..tau dia jawab apa? .''kita taknak SHARE...kita nak LIKE je...hehe*

ok..ni farah senaraikan buku2 yang farah dah baca!banyak lagi nak baca n beli! nak buat koleksi buku kak ain!hehe~farah paling suka koleksi buku DONGENG SRI BANGSAR! wannababes pulak...kadang2 baik...kadang2 terlampau OVA ...! hehe ~

nanti korang beli la satu buku kak ain! gerenti lepas baca or beli ..mesti nak yang lain!*cehh mak jemah..kau ni jurucakap produk kak ain ke??* in shaa ALLAH ... kalau farah nak la! kihkih~selain cerita dia best..korang tgk la...kaver book tu pungg lawa2 belaka,...terutama yang kaler2 pink tu lew!hehe~


buku ni ... farah beli kat KEDAI PINK AIN MAISARAH n ada autograph khas daripada kak ain untuk farah! farah rajin nanti farah upload la kat fb!hehe~


sian MIMI MONIRA dalam novel ni! asyik dibuli bananababes  je! keh...!aik? kenapa semua AKU MAHU?sebab kak ain buat macam siri...contoh AKU MAHU...ada macam2 tajuk bawah dia!btw...buku ni best! badak air + badak darat = love! 


keh..comel kan kaver dalam tu! sian senah white! jahat ya kamu marie chantekova! tapi mujo gak ada wannababes yg ngade2 n selalu halang rancangan jahat pihak musuh tu! WAJIBB BELI! huhu~


alfi bin alfa! watak dalam ni! gila2 n selalu gagal sebab tak dapat restu mak ayah dia dalam buat kerja menyelamat!hehe~pernah sekali alfi jatuh dari bumbung kete semata2 nak selamtkan bapukk!hehe~kesiann~


okla...ni je buku yang farah ingat farah pernah baca! yang lain tu ingat2 lupa! kalau nak tengok n tahu lebih banyak senarai buku n diri kak ain! boleh TEKAN SINI:RUMAH PINK AIN MAISARAH ...\
semoga kita berjumpa lagi dalam entry akan datang! in shaa ALLAH! (^-^)V 

p/s : farah banyak guna cara penulisan kak ain  untuk buat entry! 





6 penceramah blog farah:

Anis Farhana said...

Superb ayat adik kau. Ehh, yang Senah White tu aku punya lah! Hehe. Aku pun ingat nak kumpul semua koleksi novel Kak Ain Maisarah. Buat perpustakaan mini.

#AinMaisarahInspirasiku :D

DeqNa Azhar said...

@anis farhana! a'ah!budak2 sekarang ni advance! hihi~ #sumberinspirasi ku jugak!

Secrets of A Teenage Girl said...

akak xpernah baca buku kak ain maisarah.. tp org kata best kan? hehe ;)

DeqNa Azhar said...

@secretsofateenagegirl! memang best! superb! memahami kehendak remaja sekarang ni!that's why kak ain lebih menyerlah daripada novelis2 remaja yang lain! tapi farah minat NORA ISA jugak! title buku dia... THANK YOU PUTERIKU!

Secrets of A Teenage Girl said...

nnti akak try tgk kat kedai lah buku dia..hehe
thanks recommend farah.. hehe ;)

DeqNa Azhar said...

@secret kakak ku...! beli jgn tak beli! better kak mula ngan novel AKU MAHU POPULAR sebab novel tu lah pembuka segala macam cucu cicit crita!

Post a Comment

mekasih bagi komen! alah..tak rugi pun..farah tak caj apa2 kan?!! peacee~