Perfume!

Assalamualaikum! cehh..bila tengok tajuk kat atas tu! mesti dah ada yang teruja kan? haishh farah ni suka buat orang suspens dengan title dia yang cantik menarik komen mendeboom tuu! ringkas padat dan MANTOPPP! *teringat ustaz Zamri Bercerita* aiseymann lari tajukkk!

ok..bukan perempuan je k yang menggelupur bila tengok tajuk tu...lelaki pun ye kan? kan? kan? kan? cehh tak nak mengaku lagi...kan? kan? kan? haa...ngaku pun! lelaki senang cair ngan pompuan kan? kan? kan? ya allah aku sepak minah ni kang! hahaha...! suka la entry panjang2 ... ni nak menokok tambah tajuk ni sebabnya farah takde idea ... jap nak checkitouuuttt *suara versi Kak Lisa Surihani dlm iklan DIJI* MR.google yang serba tau tentang alam maya ni! tunggu..jangan ke mana2 ! ceh..macam lah masa kau type ni diorang baca cek mek farah oiii!!

alah...line lambat pulak! sementara tunggu tu! meh farah ceritakan sikit al kisah wujudnya perfume nii! ok..pada zaman dahulukala sebelum nenek moyang kita wujud lagi...ada seorang bijak pandai! orang kampung bijak pandai ni...jenisnya malas mandi...! faham2 je lah kalau malas mandi! macam bau kambingg ler..! oleh sebab si bijak lagi pandai ni seorang yang sukakan kebersihan dan bau wangi...! si bijak pandai ni berkurung dalam rumahnya utk mengatasi masalah bau busuk dalam kalangan masyarakat dia tu!


nak dijadikan cerita....si bijak pandai ni tiba2 dapat ilham ... alangkah bagusnya kalau boleh splash je kat badan...terus bau wangi..agaknya..macam tu lah kot dia cakap! pastu..tanpa disengajakan...si bijak pandai ni pun pergi lah ambik botol air hamster dia...dia pun letak minyak zaitun yang dah kena rebus dalam tu..*ada ke minyak zaitun yang kena rebus?* sambung dan dengar dulu! ... lepastu..si bijak pandai ni pun ambik la sikit bunga2 an yang selalunya ada kat atas kubur tu...bunga apa tu? haa...bunga kemboja! diambiknya sikit limau purut yang selalu bini dia buat mandi...selepas setengah hari dok campur2 ramuan tu....maka terhasillah minyak wangi!

p/s cerita ini tak boleh dipercayai kerana datangnya dari sumber yang mengalami gangguan mental ! hahaha

ni antara yang farah dapat download dari mister gugel! ha...farah amik yang kaler pink je!

ni..tak dapat dikenalpasti jenama apa..tpi btol dia comel kan?
senah white!!hehe...comel botol!harga? tak tau la!cari la sendiri!
guess...ni kalau nak beli fikir manyak kali maa!! haishh~ mahal! kalau nak pakai fake one...ada ke?


k..mana farah dapat ilham nak buat entry ni?k...farah baru baca novel kak AIN MAISARAH (aku mahu popular) watak dalam tu guna nama FARAH! hehe~ farah tu nak femes..that's why...dia nak pakai perfume macam The bananababes wannababes tu pakai! 

tak kenal kak AIN?sian...datang sini..gerenti kenal! www.ainmaisarah.com (rumah pink ain maisarah) memang pink sungguh!!k... assalamualaikum!

2 penceramah blog farah:

Anis Farhana said...

Aku nak yang Senah White tu!

DeqNa Azhar said...

kau nak senah white tu?? aku cadangkan ka pergi kat mak kau...mintak duit .. pastu beli kat MID VALLEY! mesti ada! *kau ingat aku tokey minyak wangi ke*

Post a Comment

mekasih bagi komen! alah..tak rugi pun..farah tak caj apa2 kan?!! peacee~