Thank You Aina Hanani!




assalamualaikum ! ha....cantikkan gambar butterflies tu! OMG !! warna kuning tu macam yang terlekat kat bilik farah laa! bezanya ... yang tu kelip2 dia tak bergerak! hehe~ harini....apsal ha? tetiba post gambar dulu baru bagi salam!? hishh..minah ni..dah berapa kali tau mak dia ajar suruh bagi salam dulu...tak denga2 .. meh tarik sikit telinga comell dia ni! *agaknya ni mummy farah kata lah kot* hehe~ btw....turun bawah lah!

hmmm~kenal si comel Aina Hanani?? tak kenal?? korang ni duduk zaman apa? zaman dinasour lagi ke?kehkeh~guraaauuuu sajee maa! terasa ke? hehe.,.entry ni dah merapu raban kan? TYPO saja kali ni...buang masa betul! *kau lagi buang masa Farah membebel kalahkan maknenek* sorry nenek..deqna pinjam nama nenek kejapp....hehe

turun lagi..kau ni membazir ruang betullah farah oiiii! farah jawab....dah org bagi ruang...farah gunalah! farah bukan belanda mintak tanah ye...!hehe~aku tampo budak kecik ni karang..! dah2 saba2...sabar kan separuh daripada iman! agak2 lah kan...bila aina hanani baca ni nanti mesti dia kata....budak ni lari tajuk dah ni....mana penghargaan untuk aku ni...tak keluar2 lagi! haishh..aina...farah mintak ampun la ye...pandai2 je!kehekkk~

okeyh..see my new blog? cehh tak new pun sebenarnya..just upgrade je! tu pun lama tau? kenapa? sebab kakak aina hanani kita tu habiskan PSRA dia tu...! PSRA tu apa? korang pergi tanya org Selangor...jangan tanya org Pahang!hehe~ FARAHHHHHH!!! kau buat apa ni? panggg...kan aku dah sepak muka cantik dan bersih tanpa jerawat kau tu! hishhhh~geramnya aku <--- nada abang sally upin ipin!

ok...special thanks untuk AINA HANANI yang dah bersengkang mata menyiapkan blog farah tanpa bayaran! syukur sangat2....ni nada serius pulak! penatla..asyik kena tampar saja...saya tak sukaa...saya tak sukaaa...(nada mei mei pulak) .. Aina...mekacihhh..mekacihh...mekacih...happyni! bukak2 je blog lepas solat tadi! rasa macam ada gempa bumi 10 skala richter melanda kawasan bilik purple pink farah ni! seronok! nasib baik dah anak dara kalau tak..maunya patah katil farah sebab rasa nak lompat2!hehe

AINA HANANI..mintak maaf la asyik lari tajuk sajee...! hehe~kekeringan idea apabila menulis BERIBU-RIBU PERKATAAN *lagu kilometriko(pen)* hihi~ okeylah aina..sebab kita ni dipisahkan oleh dua buah negeri....oleh itu,..farah dengan senang hatinya bagi hadiah ni kat aina! apa farah?kau bgi apa?
|
|
|
V
ni dia!khas untuk AINA HANANI! daripada anime2 yang comel! terimalah aina! lain kali buat lagi ye!hehe

eeh...bagi yang tak kenal aina hanani boleh ke blog dia....follow dia ye! 
>>> http://aina-hanani.blogspot.com/

Perfume!

Assalamualaikum! cehh..bila tengok tajuk kat atas tu! mesti dah ada yang teruja kan? haishh farah ni suka buat orang suspens dengan title dia yang cantik menarik komen mendeboom tuu! ringkas padat dan MANTOPPP! *teringat ustaz Zamri Bercerita* aiseymann lari tajukkk!

ok..bukan perempuan je k yang menggelupur bila tengok tajuk tu...lelaki pun ye kan? kan? kan? kan? cehh tak nak mengaku lagi...kan? kan? kan? haa...ngaku pun! lelaki senang cair ngan pompuan kan? kan? kan? ya allah aku sepak minah ni kang! hahaha...! suka la entry panjang2 ... ni nak menokok tambah tajuk ni sebabnya farah takde idea ... jap nak checkitouuuttt *suara versi Kak Lisa Surihani dlm iklan DIJI* MR.google yang serba tau tentang alam maya ni! tunggu..jangan ke mana2 ! ceh..macam lah masa kau type ni diorang baca cek mek farah oiii!!

alah...line lambat pulak! sementara tunggu tu! meh farah ceritakan sikit al kisah wujudnya perfume nii! ok..pada zaman dahulukala sebelum nenek moyang kita wujud lagi...ada seorang bijak pandai! orang kampung bijak pandai ni...jenisnya malas mandi...! faham2 je lah kalau malas mandi! macam bau kambingg ler..! oleh sebab si bijak lagi pandai ni seorang yang sukakan kebersihan dan bau wangi...! si bijak pandai ni berkurung dalam rumahnya utk mengatasi masalah bau busuk dalam kalangan masyarakat dia tu!


nak dijadikan cerita....si bijak pandai ni tiba2 dapat ilham ... alangkah bagusnya kalau boleh splash je kat badan...terus bau wangi..agaknya..macam tu lah kot dia cakap! pastu..tanpa disengajakan...si bijak pandai ni pun pergi lah ambik botol air hamster dia...dia pun letak minyak zaitun yang dah kena rebus dalam tu..*ada ke minyak zaitun yang kena rebus?* sambung dan dengar dulu! ... lepastu..si bijak pandai ni pun ambik la sikit bunga2 an yang selalunya ada kat atas kubur tu...bunga apa tu? haa...bunga kemboja! diambiknya sikit limau purut yang selalu bini dia buat mandi...selepas setengah hari dok campur2 ramuan tu....maka terhasillah minyak wangi!

p/s cerita ini tak boleh dipercayai kerana datangnya dari sumber yang mengalami gangguan mental ! hahaha

ni antara yang farah dapat download dari mister gugel! ha...farah amik yang kaler pink je!

ni..tak dapat dikenalpasti jenama apa..tpi btol dia comel kan?
senah white!!hehe...comel botol!harga? tak tau la!cari la sendiri!
guess...ni kalau nak beli fikir manyak kali maa!! haishh~ mahal! kalau nak pakai fake one...ada ke?


k..mana farah dapat ilham nak buat entry ni?k...farah baru baca novel kak AIN MAISARAH (aku mahu popular) watak dalam tu guna nama FARAH! hehe~ farah tu nak femes..that's why...dia nak pakai perfume macam The bananababes wannababes tu pakai! 

tak kenal kak AIN?sian...datang sini..gerenti kenal! www.ainmaisarah.com (rumah pink ain maisarah) memang pink sungguh!!k... assalamualaikum!

Visit My lably Along!


hai..salam satu malaysia! apa habaq?baik la hendaknya !hehe~ kehh last week masa hari sabtu tu..! farah ngan family tersayang farah pergi visit along yang makin mengurus tapi tinggi kat hostel beliau! kami visit tu juga sebab nak celebrate birthday dia..opss..belated birthday dia! oh kasihan! mujur kawan2 beliau berbaik hati untuk wish beliau! okeh along..aku mengaku..kau makin hensem lah!haha~aku pun makin cantik kan?!! puji la aku balik ! 

ok..ni farah sertakan gambo2 yang sempat di snapped la masa kat pantai tu! *kami cari ketam...comel je bentuk ketam2 tu* okey..farah yang paling seronok bergambar ! sebab apa?!! nak kasi korang jelly hakhak! menyampah lah dengan mak jemah sorang ni! eeh...menyampah? jom masuk tong sampah!hehe~ apa kate kita cepat2 je tgk gambo bwah ni...takde la telinga korang yang cantik tu bernanah dengar bebelan mok cik ni!hehe~jom..jom! flyyy downnn~ layanzzz


 ni mummy n along! along gelap sikit sebab baru2 ni beliau pergi main rugby peringkat kebangsaan! JUARA kategori MANGKUK *BOWL* hikhik~ okess la tu..kau org ingat senang ke main rugby ni?? kalau senang..kau main lah!hehe~ mummy pulak..perghh..maintain ayu~ macam her only daughter ni la!hehehehe
 ni pulak..sape ha? FARAH??? OMG!!!!comelnyaaaaa~ohh terima kasih! muakhsss sikit! panas ow..tu mata jadi gitu!lailai!
 ni pulak masa tengah conteng2 pasir! tapi still tergedik gedik nak amik gambar! haishhh suka la!
 ni sweet couple here after! aamiin! comel kan?!! ha..ni lah parents farah!peaceeee~
 ni gambo farah dengan along ! ohh~ sekali pandang macam apa je kan?!! haha..tapi lelaki idaman malaya di sebelah farah tu kalau farah sentuh pun tak batal wudhuk tau! kau hadoooo?? hehe~ tapi sayangnya..farah takde kakak! hmm...dakulah kakak dakulah adik perempuan! hik..hik...sape nak derma adik pompuan yang umur 2 tahun ke bawah boleh pos ke alamat tuuuuuuuuutttt~hahahah
ok..ni gambo along sorang2....nak shoot dekat2....?mana boleh! nanti korang download pastu berangan jadikan pakwe korang! mana bolehhh~ along saya hotstufff!hikhok batuk pulak!

okeshhh~dah penat menaip..okeyla kan entry ni! dari takde langsung! hmmm! ok...nite blogger~ will miss u!muakhsss~

-entry kali ni takde langsung muka adik2 farah dua orang yang comel tu...sorry a lot boyss..korang tak sempat snapped apa2 pic pun..sibuk sangat tangkap ikan...lain kali kalau nak femes....amik gambo yee..-

assalamualaikum~baca sampai lebam ye??hehe

Jerawattt!!

assalamualaikum semua~oh yeahh! amacam weekend?? tak best? why?? ada yg kena kerja ?? hhahaa..~kecian~kecian~kecian~ *bedebushh...kan aku dah terajang muka comel kau tu* huwaaaa...Farah caring je ..sebab tu Farah tanya...ikutkan ..Farah nak suruh korang duduk depan laptop n ngadap je blog Farah!hehe~ *nada serius* biasa lah tu...nak bina kejayaan memang susah..must be zero first ... lepastu aku lah hero ..hahahaa...

ok...balik semula kat tajuk yang ringkas dan pendek je sekali pandang or sebut nampak macam jururawat..sebenarnya kalau ditengok betul2..mau menjerit korang..alah...macam tak tahu....bukan girls je...boys pun dua kali lima sepuluh je....! walaupun setakat jerawat pasir..akan ada yang ngelupur ngelejat sebab takut imej dan personaliti terjejas!wekk...* cehh kau pun sama la cik minah* lalalala...

kalau sebut pasal jerawat nih...tiba2 minda ku melayang pada iklan Garnier ... walaupun farah ni tak cara sebarang facial cream sebab farah budak lagi..tapi farah kan selalu mengatun dan mendrama...jadi farah tau la..hishh banyak pulak kau membebel! dalam iklan tu...kak Lisa Surihani atau sekarang ni famous ngan nama YusriHani cakap....jerawat bukan satu je masalah tapi enam! *kunin sio farah highlight*alah...dengan muka cute dia tu..farah rasa nak picit2 je..!hehe~ *farah pun tak tau la apa yang 6 masalah tu * walaupun classmates farah semuanya dah cantik n hensem dengan jerawat...farah pulak? ada jerawat halus kat tepi hidung je...so boleh cover dengan bedak..hahaha..it's mean...farah ni masih comel dan patut digelar Kanak2 Ribena la...melampau tak?* hishh ko ni..kalau adik2 kau baca buat malu jer*

ok...apsal perenggan kat atas tu panjang sangat ea? pening aku nak baca  nya balik..~ malas lah nak edit semula penulisan ni~nak bio je...biar korang berpusing-pusing ngadap entry ni! hahahaha... alah bahagianya dunia... admin page yang farah menang giveaway tu dah baca entry farah pasal page tu...and she really appreciate it! semoga rezeki beliau murah lepas ni!aamiin~

eeh sebelum habis membebel....teringat kat adik masa zaman tadika dia....masa tu teacher kata sape nak balik kena jawab soalan ... cikgu mintak contoh pekerjaan kat dunia ni...kawan adik saya pergi bantai JERAWAT sebenarnya dia nak cakap JURURAWAT~ tak boleh lupa!hahaha~ ok..got to go...nak blogwalking..wahh..blog sape lepas ni?? blog awak la..!hehe


Menang Giveaway!!

Assalamualaikum semua!! amacam rupa baru ni?!! cool kan?!! thanks a lot kat anis sebab dah buat farah punya blog jadi ohsemm! ha..jangan lupa la..follow anis yer..! cari Anis kat cboxx Farah sebab Anis yg paling rajin mengomen!

uoppss..jom pergi tajuk kat atas semula...!Farah dah menang giveaway! yeayy~ first time tau..! tu pasal yang seronokkk sangat!! giveaway apa? alah..LIKE je satu Page yang amat ohsemm! kebetulan pulak...farah tengah berfacebooking..jadi Farah LIKE je lah..jangan jeles...

apa hadiah yang Farah dapat?!! k... Farah dapat Slimming suit! ohhh..!sukanya...walaupun berat badan dah ok...tapi apa salahnya *bak kata iklan REXONA*  heii..tak sabarnya nak dapat hadiah tu! admin page tu dah pun post kan hadiah Farah! alahai...! kan best kalau present tu boeh terbang!hekhek...!!

apa nama Page tu Farah?? ok..ni Farah Bagi link..tapi Farah rasa korang kena copy kalau nak tau tu page apa..! harap korang dapat LIKE...Farah pengeLIKE yang ke 6000! wahh..banyak kan likers dia!! jelly la..!haha..*pangg*penyepak hinggap di muka..mana link nya mok cik oii? okk..hishh tak sabar betul!

>> http://www.facebook.com/pages/Irdina-Butik-Baju/334140879953047 hamekk kau..! LIKE jangan tak LIKE...


macam mana rupa gift tu Farah comell oii? ni haa..! kalau tak silap la..! hehe~ admin betul ke ni??


alah..amacam?? jeles tak..? tak?? ada Farah kesah?lalalalala~kat PAGE tu korang boleh window eehh..computer shopping !! macam2 ada...*promo ASTRO ke cik kak?* hehe...biarlah..kerana diriku begitu berharga *loreal pulak da* hahaha...~ don't care~

sebelum sabit menyabit berlaku..lebih baik farah said ta-ta...okela...eeeehh..sebelum tu..thanks anis..sebab awk followers pun dah ramai..agak2 la kan...nak buat GA untuk followers ke 60 la...!! sape nak cepat2 follow!

p/s: thanks nurin ..best buku AKU MAHU BULI from Kak Ain Maisarah! minat kat beliau!

Habis UPSR!!

assalamualaikum...yeah...jari-jemari runcing kini sudah semakin galak dan tidak sabar2 untuk menaip! apa cerr ni sampai gedik gelenya sangat minah sorang ni!!??

ok firstly macam semua dah sedia maklum! candy2 UPSR telah selamat berjuang dengan jayanya dalam peperiksaan yang berlangsung sejak hari SELASA a.k.a 11/09/2012... tarikh ngeri tu! ok...farah pun candy UPSR juga..jadi bila dah habis nih..rasa legaaaa sangat!

alah..Candy2 PMR n SPM sabar je lah!nanti korang pun boleh merdeka...ceihh....mummy kata jangan merdeka sangat sebab result belum keluar lagi! teacher hakiimah pulak kata...berdoalah banyak2 sebab pemeriksa tu orang bukan robot! hmm... macam2 versi lagi lah ada!

apa2 pun..farah nak enjoy..ceih...enjoy untuk minggu ni je..lepasni .. farah nak terus belajar sebab nanti after naik form one lagi banyak dugaannya kan?!! *selokk* haha... farah cuma harap semua flowy...dapat doakan  kejayaan farah dalam UPSR ni! untuk bakal candy2 UPSR *tahun depan punya* .. akak farah doakan awak2 semua belajar rajin2 sebab kalau ikut tahun..awk punya turn susah! akk farah tau..ramai yang pandai2 lebih daripada tahun ni!

oklah,ayat dah start mengarut! sebelum kalian say ta-ta to me...its better for me to say ta-ta dulu! k .. assalamualaikum! *entry kali ni tak de picture yepp*