Last Day Berbloggy!

assalamualaikum..lambai2 excitedly...!! apa khabar semua...?? rindu awak...awak..awak..dan awk!! amacam farah punya design blog terbaru ni??!! comel kan? alah..puji diri sendiri pun salah!! haha..!!

ok..seperti yang semua sedia maklum kalau ada adik...kakak..abang atau sedara mara yang juga candy UPSR .. mesti tau kan..berapa hari je lagi untuk kami2 ni buat kami punya revision!! haha..!saya masih sempat nak mengupdate entry?? ya..of course..dan ini in shaa allah akan menjadi entry terakhir sehinggalah kami ditabalkan MERDEKAA!! awesome nya kan waktu tuu??!!

ok...waktu last2 day yang mummy bagi ni lah...buat farah rasa sayu sangat...!! hoii minah blog!! bila kau nak buat tutorial kau tu hah??!! hmm...! entahlah...dulu masa farah buat orang taknak printscreen or salin..sekarang terimalah akibatnya...!mwahahah...ya allah kejamnya minah sengkek ni! opss..farah sengkek
ke?

semua flower mesti rinduu farah kan?!! yelah dah berapa minggu tak bergotong-royong dalam blog buruk ni! sampai semua nya berhabuk!! dah tu...ada labah2..lipas....dan lipan pulak!! kan dah kena jadi rajin macam semut...!sape juga yang susah...awak jugak kan farah!! note to self...jangan tiru macam farah yang overdos malas ni!!haha

entry kali ni nak buat panjang sikit sebab saya bimbang tiada kesempatan nak menulis lepas ni!...ye lah..after UPSR..macam2 borang pupils kena isi...either nak mintak sekolah elite ke...sbp...or smk biasa....!! tahun ni mesti banyak saingan kan nak mintak sekolah!! mummy kata nak hantar farah kat smka...!! tak pe...farah on je..!macam headmistress kata...kalau awk pandai not pande bawak diri...campak je kat mana2 pun..in shaa ALLAH berjaya....! \\bukan campak dari tingkat atas KLCC yep//

ok....entry ni dah habis...!kepada semua flower2 yang farah sayangi..doakan farah dan anis dapat 5A dalam UPSR !! tak lupa juga kepada semua cousin2 ku yang jadi candy dan mangsa exam tahun ni!! doa semua dan ibubapa mengiringi kejayaan kami!SELAMAT TINGGAL DUNIA BLOGGING!! maaf kan semua kesalahan saya..sob-sob!



woppsss..tak payah sedih2 sangat...farah janji farah akan keep berblogging sampai lah farah dah rasa boring!sebelum farah mengundur diri untuk seketika terimalah joget jangan sedih ni!

Hari kemenangan!


hai kawan2....! raya lagi dua hari...!gerenti semua dah beresss kan?haha...kanak 2 ribena of course jadi yang paling riang!! hikhikhik... ha..raya2 jugak...periksa jangan dilupa!! 

ok..move on me.... semalam sekolah buat majlis khatam quran sekaligus majlis perpisahan lah kot!! tak pe..abaikan...lepastu..everybody got ''Duit Raya'' from our lovely headmistress..!<---skipping rusia pula!memang seronokk!! macam2 activity ada...farah dengan adik dapat lah present satu sorang!! kihkoh..batuk pulak....

ok pada kesempatan ini...budak comel yg hot*wekkk...batal puasa... ni nak ucapkan selamat hari raya..maaf abang zahir dan tok batin daripada farah sekeluarga..mana tau lah kan..sepanjang farah berbloggy ni..ada yang tidak suka cara penulisan farah yang konon2 nya nak tiru Kak Damya Hanna ... tapi tak pernah jadi ni!! mintak ampun juga kepada yang terasa dengan entry2 yang di muatnaik di blog over comel ni!! 

kepada ...dayang2...guard2 istana...driver...beta memohon ampun dari hujung rambut hingga hujung kuku kaki beta yang cantikk ini! (budak ni berangan je lebih...terlebih suka tengok fairytale) 
semoga kita semua dapat bertemu dengan pakcik Taufik dan makcik Hidayah dalam bulan Ramadhan yang bersisa 2 hari ini lagi!! 

ha...nanti pergi beraya jangan dok sibuk kumpul duit raya...sampai..solat pun lupa...opsss....bukan lupa..but...buat2 lupa!! dosa tetap dosa!! jaga adab semasa berkunjung ke rumah orang!! ... ingat...ada yang merati..macam kenal ayat tu!! #LSCP kejap...apatu? LOOK....SAVE..COPY....PASTE..haha

ingat ye hadis nabi....hiasilah raya kamu dengan takbir dan solat!! jangan lalai k? doakan perjalanan farah n family selamat sampai ke destinasi Balik Kampung!! semoga kita semua dalam lingkungan rahmat ALLAH....
Berhati-hati di jalan raya...satu amalan mulia..raikan bersama keluarga...aidilfitri indah bermakna!!

terimalah sekeping picture diriku ketika kecil comel ini!! photoghraper:mummy ku sayang!hikhik~


 edited with: pizap photo editor!! jangan jeles...kawan yang ikut tutorial saya dah berjaya buat...anda bila lagi!!?? selamat beraya !! gudbye Ramadhan...will miss u! welcome Aidilfitri...!!

biskut raya...yummy!

assalamualaikum *muka toya!! apa khabar??sihat??farah terlebih sihat!!hehe~

hari ni...lepas je sahur...farah tolong menyibukkan diri menolong ibu buat cookies!! tak tahu lah rasa dia macam mana sebab .. kami start lepas azan!! :'( ... hari ini..kami buat cookies snow almond dengan cornflakes crunchy! memang mantopp!!hihihi~

flower2 dengan bloggywalky semua dah buat cookies...oh!tempah aje rupanya!! tahun ni..farah beraya bersama orang tersayang yang menetap di kampungg!! hey!! orang tersayang tu bukan BOYFRIEND ok? orang tersayang tu sedara mara kat sana yang dah 3 tahun tak jumpa...ohmyy~rindu semua orang!! berhubung pun melalui facebook je...dapat la jugak kan? *cakap mcm lah selama ni raya dengan orang yang tak disayang!!hehe..dekat sana lain sikit....semua perempuan (ada berapa kerat je laki..alamak...mana boleh kerat orang) ..kalau sebelah ayah pulak...all of them are boys .. ada lah beberapa orang yang gegurl tu!!

raya tahun ni pun meriah lah sikit dengan kepulangan kami!*wekkk....batal pose! ye lah...tak sabar nak tengok rupa sepupu sepapat yang lama ditinggalkan...makin gemuk ke...makin kurus ke...makin sweet ke...just wait and see la..banyak pulak songeh!! tapi hari ni...along ku sayang dah balik hostel...sunyi rumah daripada suara dia yang garau tuh!! :'( ...

check it out blog Aina Hanani yang juga candy UPSR!! tak sangka dia pandai buat tutorial ni kan?? farah setakat tutorial bahasa je pun!! blog ni lama dah pun tak edit!! nak cari orang yang buat full edit tapi...malas nak bayor nya...!huhu~

terkeluar tajuk untuk kesekian kalinya!! rasa geram je tengok cookies2 comel tu...cookiess...awk tunggu lah saya ngap awk masa berbuka ni!! sabar..sabar...berapa jam je lagi!hahaahah~.~ macam budak kecik la awk ni farah!! pagi tadi memang rajin berbloggywalky....geram tgk skins2 yang blogger 2 sekalian pakai...!! erm...nak tanya lah kan!! apa guna pakcik nuffnang add kita punya blog .. tak paham la!! hihohu~

esok..saya akan jadi pengerusi majlis...yelah saya kan miss ketua pengawas!! banyak woo kerja...!! kalau anda nak jadi ketua pengawas..anda kena ready fizikal mental...kalau tak....memang kena korek lubang kubur awal2...!! okess lah...farah dah penat waras nak menaip...!! jumpa anda pada entry yang lain pulakk!! twitter..fb...i coming!! kiss sikit! :* assalamualaikum!!

Tempahan Raya


^-^ amacam puasa??hehe...tadi tolong ibu packing2 barang yang orang order!n then..ternampak KEK LAPIS yang pernah saya upload kat blog ni lah!lepastu saya kata kat ibu..''erm...ibu..yang ni tak payah packing lagi boleh?!!nak upload kat blog''..ibu on je..

bermulalah aktiviti snap2 picture..yang jadi mangsa .. of course lah ALONG,sebab dia je yang pandai nak bluetooth segala ni...saya pandai juga...tapi takut terlebih super karang..rosak pulak laptop comel nih!!dah kena marah!!hahaha....jom lah tengok apa yang di order regular customer kami ni! *pelik tak dengan perkataan 'kami' tu?hahah...saya baru2 nak berjinak jinak dalam dunia peragaan  eh...perniagaan ni!jadi .. kenalah over sikit!huhu~nanti dah ada income sendiri..takde lah susahkan parents...ye kan? 

*bila nak buat tutorial bahasa? lepass raya insyaallah..sbb lepas cuti raya nanti saya terus periksa peringkat zon perkasa..bimbang tak sempatt!jadi...saya minta sangat flower-flower semua...lepas solat tu..doakanlah kejayaan saya dalam exam tu! AMINNN~

ok...let's see...apa yang ada!!


ohmyy~sedap nya tart nenas,,,tart apple...tart blueberry!tart gulung nenas paling dapat sambutan sebab .. ummphhh~sedap!saya dah rasa (waktu berbuka)!dah habis satu bekas pun!!kenyang lah makan! ada..white layer chocolate..chocolate...mcm2 ada..macam astro tu!!




ni putu kacang!sape tak tahu rupa dia,...ha inilah dia!kuih yang lembut je...!budak2 zaman sekarang ada yang tak tahu kuih putu ke?hhaahah~kesiannya! jangan boo kat saa....kuih ni pun dapat banyak sambutan!memang POP NGETOP!!huhu~

 ingat lagi ni apa? ingat..ingat...ni lah KEK LAPIS yang saya pernah upload dekat salah satu entry saya...maap yer...ini untuk orang yang order je...orang tak order pergi main jauh2...alah,,,main2 je...orang yang tak order boleh terliur dan tengok je lah!hahaha~lain kali order!huhu~halal!dijamin 100%
hoho...serunding ayam dan daging yang memang dapat sambutan tahun ni!semua orang berebut nak dapatkannya!sedap.....two thumbs up!! adik saya sampai makan cheese dengan serunding ni!sedapp katanya...western + traditional...kreatif2...!huhu~ ha,,,semua yang dijual...kami pun rasa(beli) jadi kami tau rasanya..sedap atau tak sedap!!


okesslah..sampai sini jelah...saya penat nak menaip...kalau ada tukang taip kan bagus..jadi dayang blog saya!hahaa~apa tujuan saya upload n tulis entry ni?

1)suka hati I lah..nikan blog I !!
2)karang blog berhabuk..sape yang susah? bukan tuan puteri yang tak de dayang ni ke?
3)nanti lalat and labah2 senang hinggap<---takde kaitan langsung kan?

okey lah..nak berblog walking ni...assalamualaikum!

huru-hara raya!

assalamualaikum semua orang! *lambai kanak2 ribena*


ha,...tengok tajuk je pon rasa excited gila  eh waras kan?hahaha~dah beli baju raya ke semua stalker2?belom???? jom gi shopping kat Kuantan Parade!alah...KP je lah .... ECM mahal sangat! kopakk eden! *cakap macam lah byk sangat duit*

sebenarnya bila hari raya hampir menjelang....kita sepatutnya berasa sedih sebab..mungkin tahun depan kita sudah tidak dapat merasai nikmat berpuasa rite??  tapi kalau cakap dengan kanak2 riang...dorang akan cakap....kita nak raya jugak! apa2 lah!


alhamdulillah..parents dah tentukan raya pertama tahun nii pakai warna merah! ayooo...tapi tak de lah merah mak ngah ye....! saya dengan mummy pakai jubah this year!! perubahan mestilah dilakukan secara berperingkat-peringkat!  kalian pakai apa this year? opss...mestilah pakai baju kan? hahahaa~


hari ni  4.ogos . 2012 dah 15 hari kita berpuasa kan? kepada yang berstatus off tu...jangan lupa ganti balik!jangan buat derk je..dosa tauuu!


aktiviti dekat sekolah bulan ramadahan ni...sama je macam tahun-tahun lepas ..iaitu..tadarus al-quran! alhamdulillah..selain tambah pahala..dapat juga improve kan skill bertadarus! hoho~ lepastu dekat akhir2 bulan puasa ni...pihak sekolah akan adakan majlis khatam quran!wahh..ta sabarnya!

result trial UPSR dah keluar..and..alhamdulillah berkat doa semua orang saya dapat 5A! congratss untuk semua candidates UPSR!dup..dap...dup...dap... amacam candy2 PMR? relaxx la...do the best k? saya dan candy2 UPSR yang lain mendoakan kejayaan semua !! especially for my cousin Muhammad Amirul Asyraf! chaiyookkk la abang mirul!

nah amik lah pic tu...daripada Adam Zailani http://imma-superman.blogspot.com/ ni link nya,,semua nya comel kat sini!!

Tutorial Bahasa:Cuba buat latihan ni!!

assalamualaikum kakak2 abg2 adik2 aunty2 uncle2 osem sekalian!!apa habaq?sihat?alhamdulillah!!

masih kah kau ingat salah satu entry ku yang bertajuk Tutorial Bahasa:cara-cara menjawab bahagian c bm2?? *ingat!! baguss! ok .. jom kita buat aktiviti berdasarkan entry tu!!ni kira tutorial bahasa kedua la!! nak ambil...bolehh tapi kena inform dulu lah!!tak inform pun takpe sebenarnya,,,!ye lah malas nak timbulkan isu pula nanti kalau ada followers2 saya yang berblog walking .... mereka salah faham pulak!!

okeyh..kepadA sweet and mweet 12 tu...jom uji minda!!kita lihat sejauh mana kemampuan anda untuk membina ulasan!!of course lah tahap 10 bintang kan?? ok..jom buktikan!

                                                                  PETIKAN

   Semasa Abang Long pergi ke sekolah,adik telah masuk ke bilik Abang Long dan telah mengambil sebuah buku cerita yang baru dibeli oleh Abang Long.Saya telah melarang adik daripada mengambil buku cerita tersebut tetapi larangan saya tidak diendahkannya.Adik telah membaca buku cerita tersebut.Sedang adik membaca buku tersebut,tiba-tiba Si Tompok melompat ke riba adik.Adik terkejut dan buku yang dibacanya terlepas daripada tangan lalu terjatuh dan terkena air minuman yang diletakkan di atas lantai oleh adik.Beberapa halaman buku itu basah dan kotor terkena akan air minuman itu.


    Pada waktu tengah hari,Abang Long pulang dari sekolah.Dia ternampak akan bukunya yang basah dan kotor itu.Abang Long sungguh sedih kerana buku itu baru sahaja dibelinya dan belum habis dibaca lagi.Adik meminta maaf dan berjanji akan menggantikannya dengan buku yang baharu.Adik turut meminta maaf kepada saya kerana tidak mendengar larangan saya.Abang Long berasa kasihan melihat adik.Adik benar-benar menyesal atas perbuatannya itu walaupun perbuatan itu tidak disengajakan.


ok...masa taip petikan kat atas tu...banyak sebenarnya nilai-nilai murni!ok..kepada sesiapa yang dah siap dan rasa nak tunjuk kat saya...boleh pm saya di facebook!nnt saya minta tolong orang yang lebih berilmu dan pakar dalam bidang ni untuk beri anda markah!!gerenti...anda boleh dapat 5!sebenarnya pasal membina ulasan ni...saya nak bagi giveaway..tapi takut tak dapat sambutan!tak pelah....nanti saya inform anda semua kalau jadilah!! almaklumlah..saya punya followers tak de lah ramai sangat macam cik Aina Hanani kita tu!!