New Year.. means..

sebelum farah menaip.. farah nak pesan tolong baca entry ni dalam nada sayu siap ada bunyi biola yang gemersik macam dalam drama2 swasta tu..especially part kekasih kena kahwin paksa.. kahkahkah..

tengok tajuk tergantung tak bertali di awan yang luas lagi indah tu.. mesti ramai tertanya-tanya sampai keluar sebesar-besar tanda soal kat atas kepala kurniaan ALLAH tu...mwehehe.. *part ni jangan baca sedih lagi*

masuk tahun baru *biola start berbunyi* maknanya ada lagi 6 hari untuk farah terlentang tertiarap di katil sambil ber facebook ..ber twitter , dan berblogging.. ..*biola semakin syahdu bunyinya* maknyah maknanya farah akan meninggalkan rumah yang telah didiami selama 10 tahun selama satu tahun ini!!!!!! wah kesiannya farah.. kenapa? kena halau ke? *suara Rika Sumanto* amboii. apa kalian pikir farah enggak bayarin wang kontrakan? *ceh.. ayah farah sepatutnya disitu*

cehh takde la.. farah actually kena stay dan meringkuk di hostel seperti semua sedia maklum.. *tiba-tiba terdengar koir menyanyi HA..HA..HA.. bukan gelak .. cuma bernada tekezut mak* *sambung balik bunyi biola* farah kena keluar dari rumah *terketar2* untuk mencari ilmuuuu... demi menggenggam sekeping buku rekod yang menunjukkan prestasi farah yang memberangsangkan..

farah nak bangga.. dan harumkan nama parents farah yang selama ni bersusah payah nak sekolahkan farah.. yang selama ni ikat perut demi menyara farah dan adik beradik yang lain * biola semakin perlahan* farah nak jadi anak solehah yang boleh ibubapa farah banggakan.. hasil penat mencampur menolak mendarab membahagi selama ni.. in shaa ALLAH..

farah nak bila sebut nama FARAH FARZANA.. orang secara automatiknya akan cakap.. oh anak Encik AZHAR.dan Puan EDDA. tu.. begitu juga tatkala menyebut nama AKIL AZRI,MUHAMMAD ADIB dan NURHARRIS.. semoga kami adik beradik dapat mengharumkan nama parents kami .. in shaa ALLAH..

oh yaa.. satu lagi.. doakan abang farah dan batch 98 yang lain dapat keputusan yang cemerlang dalam PMR.. aamiin.. ohh lupa.. untuk batch 96 dan batch 01 .. goodluck guys.. farah doakan yang terbaik.. kenang farah dalam doa kalian semua,..lepas ni mungkin ibu farah yang akan menjalankan aktiviti pembersihan sampah didalam blog farah ni.. hehehe... ok .. till we see again.. assalamualaikum.. *biola secara rasminya berhenti* thanks conductor di youtube.. muahaahaa.. SELAMAT TAHUN BARU... ampunkan semua silap farah sepanjang tahun lepas yee..?!! kehkeh

 
thanks la conduct entry ni..!! kehkeh..

Pelajar Mula Resah (PMR) kini selesaii!

apa khabar semua..?? sihat ? alhamdulillah.. sejuta pujian kepada ALLAH S.W.T kerana memanjangkan usia kita semua sehingga dapat lagi kita bertemu dalam entry kali ini.. alhamdulillah...!!

wah keputusan PMR ( Pelajar Makin Resah ) dah tubit laa.. mak aiii... ramai dapat straight A ye tahun ni.. alhamdulillah...congrats2... farah tak dopek la nak bagi hadiah sebab kalau nak bagi hadiah memang pokai la eden.. mwahahaha...

abang sedara farah dapat 7A .. tahniah kepada makcik,pakcik dan abang sedara farah tu sendiri.. :)

Farah BATCH 00' soo.. kami hanya dapat tumpang gembira abang2 ngan kakak2 je la.. kami ni tak sempat rasa tekanan nak naik form 3.. tak macam kakak2 ngan abang2 semua.. yang nervous nak naik , nak lompat , nak berlari ke tingkatan 3 .. untung lah BATCH 98' .. still dapat rasa tekanan tu.. mwahaha..

abang farah tahun depan jadi last candidate of PMR laa.. tak sabar nak tengok dia revise buku yang bertimbun2 tu.. tak sabar gak nak ngendeng2 kat dia nak tengok apa yang dia dok belajo selama ni.. hish tak sabar tak sabar tak sabar *suara kak lisa surihani (istanbul aku datang)*

ok.. bila jenguk je kat blog cokia farah ni.. mesti terperasan ka cursor comel ni..


 

haa.. ni kalau tak nampak jugak la apa yang namanya cursor tu.. wah comel kan..? ni blogger pemesh AINA HANANI yang buat..! sebab farah join segmen beliau haritu.. thanks a lot AINA!! wa sayang lu! kehkeh..

okeylah farah sudah mau pergi yaa.. keh guys n girls juga blogger2 .. share la result.. tak perlu malu .. berbanggalah dengan keputusan PMR tu.. in shaa ALLAH kita akan bersama2 menjadi hamba yang bersyukur,,, assalamualaikum..!


SEGMEN: Free Mini Own Cursor By. Aina Hanani

bismilaahirrahmanirrahim.. alamak2 nasi lemak .. oleh kerana blog ni tak pernah menjoin <-- rosak Bm.. sekeh budak nii..  sebarang segmen,contest dan macam2 lagi.. farah dengan rela hatinya mennyertai segmen kawan blogger farah yang membahasakan diri sebagai aina hanani ni .. takkan tak kenai aina? berapa kali dah kan farah sebut tentang beliau... aiyoyo.. klik SINI ..


banner yang cantik..  tapi sejuta kali maaf.. farah tak tau cara link kan banner ni ke sana..lol.. 

senang je syarat2 dia.. meh farah copy. printscreen? farah takde ''paint'' .. tak tau la macam mana orang yang jual pc ni boleh tak letak mende tu.. salah kan dia cepat!

Syarat-syaratnya :

1. Follow blog Aina. *ikut kehendak koranglah*
2. Like fanpage Aina & Yaz. *wajib*
-https://www.facebook.com/ainahnani.official  (aina)
-https://www.facebook.com/Yajjee (kawan aina)

3. Meh tolong klikkan churpies Aina. Ada dekat bahagian sidebar itu. Klik gambar yang kecik-kecik tuh. Klik, MINIMUM 5 iklan. Tunggu sampai habis loading tau. :D *wajib & jujur*
4. TAK PERLU BUAT ENTRI!
5. KOMEN dekat entri aina.
- Nama :
- Link Blog :
- Link Facebook/Twitter :
- Title untuk cursor :
- Jenis cursor : *Pilih arrow atau love*


wahh ..oleh kerana farah nak meramaikan .. jadi farah buat entry.. hadiah nya? kejap yee?

'contoh cursor ''arrow'' atau ''love''



- Wang bernilai RM20 - 1 pemenang
- Lollipop/House Felt Keychain - 2-3 pemenang. [Sponsered by Jeju Kraf]
MAKSIMUM PENYERTAAN : 30 BLOGGER 
TARIKH TAMAT SEGMEN : 24 DISEMBER 2012 

''Okey, hadiahnya tak berapa nak menarik sebab ini kan SEGMEN bukannya CONTEST. Haha, ada ke yang nak join? Harap-harap adalah yang join ya. Senang sahaja entri ini, tak perlu pun korang buang masa buat entri bagai kan? Semua peserta akan mendapat cursor comel lote tuh. Yang join sampai 30 orang? 30 cursorlah Aina buat. :D''

farah copy je ayat aina.. korang faham2 la sendiri ye..haha.. okey that's all.. farah nak terus cari GA n segmen yang gempak2..cewah.. cakap je lebih..



farah dah buat semuanya aina ngan  LIKE fanpage aina ngan kawan aina tu

ALHAMDULILLAH

hai super FaFa and my lovely readers. sihat? alhamdulillah farah pun sihat,, *ceh korang tak tanya pun..pandai2 je farah jawab *

alhamdulillah 16/12/2012 dah boleh cekidaut *nada suara kak lisa surihani* kemasukan ke SBP.. alhamdulillah farah dapat sekolah yang farah mintak *tahniah farah* ceh ucap selamat untuk diri sndiri, hahah.. ok farah bajet hot,, hahah

farah kena daftarkan diri farah yang comel *perahsantan je keje* ni dan sekaligus menempatkan diri farah sebagai ahli keluarga Sekolah SHAH , pekan pada 7.januari.2013 ..yeayy,, means farah dapat cuti seminggu time orang lain dah start belajar,, cehh sentap jugak lah, rasa macam lambat sangat masuk sekolah..wuahaha,,, dalam masa seminggu tu farah nak habiskan masa menyiapkan diri dari segi fizikal dan mental di samping berblogging setengah mampuss.. ceh ayat dia,,sambil2 tu nak touching2 ngan Super FaFa.

ok perasan tak dah 2 kali farah ulang SUPER FAFA tu..kalau tak perasan tu takpela,, *dengan serta mertanya naik kan kepala ke ats dan bilang perkataan SUPER FAFA*

Actually..ramai dah yang tanya super FaFa tu apa.. hak penggemar buku kak AINMAISARAH pergi tanya .. fafa tu FARAH+FAHRIN ea? weii.. tak logik langsung la sebab farah tak kenal pun sape fahrin.. kalau fahrin ahmad farah kenal laa...haha... Super FaFa tu macam followers club farah.. kalau FAFAU ada fans club.. FAFA ada followers club..haha *oke bajet hot sekali lagi*

mana datang idea nama SUPER FAFA tu.. okeh,,, super tu sebab korang la superhero/heroin yang sentiasa support farah ,, thanks a lot .. FAFA tu pangkal nama farah . FArah + FArzana .. so terciptalah super fafa secara rasminya pada 15/12/2012.. wahh terkembang kempis hidung. ok lah to all super fafa n readers farah harap korang dapat doakan kejayaan farah dekat Sekolah SHAH ,pekan tu,, semoga farah dapat sesuaikan diri kat situ,,hahah,

heii..kepada blogger2 yang stay situ..jangan lupa teguq budak ni.. boleh usha2..haha .. woii..usha cara nak pertingkatkan mutu blog..aicewaaahh.. *harap maaf oleh kerana terlalu excited maka farah tersebut oii secara tak sengaja*hahaha

assalamualaikum.. muahh..*yakkss

KERJA..TEMUDUGA..SURAT

alhamdulillah . syukur ke hadrat ILAHI .. farah masih bernafas pada saat ini..dapat menaip lagi entry2 utk tatapan readers2 farah yang tak berapa nak ramai.. *almaklumlah orang tak femes* eeh..tapi niat farah nak berblogging hanya utk menambah kenalan .. berkongsi cerita.. yang tak suka dengan gaya hidup farah boleh la tekan ''X'' tab .. tak susah kan hidup korang utk mengarang ayat panjang2 demi membash farah... 

haha..sudah cukup2 sudah dengan ayat pedas sepedas sambal nasi lemak yang tertaruk lebih cili padi... haha.. tak baik2... ok farah .. hang nak ceghito apo harini? oh..farah nak cerita pasai farah dah dapat kerja...!! YA ALLAH farah dapat kerja? budak bwh umur boleh kerja ke? FARAH..JAWABLAH....!!

ok..farah dapat kerja kat koperasi sekolah je..wkwkw... tolong susun2 buku utk adik-adik junior yang masih menetap kat sekolah rendah *ceh bangga la tu dah nak jadi ahli keluarga sekolah menengah* haha.. ingat senang ke kerja susun2 buku ni? melambak wehh.. sampai naik urat kat tangan yang tak berapa nak katang ni..hohooo... 


upah? farah tak tahu la..sebab farah tolong cikgu buat kerja ni sebab farah memang takde apa2 nak buat..nak tulis entry.. bukan selalu kolam idea ni penuh..kadang2 kering kontang kalah kemarau...haih...kerja farah kat rumah makan..tido .. online... aduh..dah naik 2kg.. sape boleh tolong farah kuruskan badan.. wahh banyak nya farah membebel...ntah ada ke tidak orang yang baca...haha

n then farah pergi interview MRSM KUANTAN pada 10/12 haritu.. wahh sekolah tu waras cantik + ohsemm.. farah dapat kwn.. cantik orang nya...DANIA BATRISYIA.. ayat yang selalu bermain di bibirnya.. ''oh ye? sep sikit!'' i will miss those word...wahh farah kena speaking kat situ.. farah main bantai je nak cakap apa... haha.. 

i think better write than talk.. farah punya idea masa tu terlalu banyak tapi tak terluah..tapi farah percaya pada rezeki masing2... ada rezeki tak ke mana... haa... harini.12/12/12 farah secara sahnya dapat surat tawaran dari pihak AL-MAARIF..alhamdulillah..ni nak kumpul surat2 lain la ni... :)

ok guys n girls.. farah nak blah dah.. doakan yang ter baik untuk farah ye... farah selalu mimpi..dapat kumpul semua readers n followers farah..haha..*bajet2013...pirah..assalamualaikum..

renung-renungkan

hai semua.. alhamdulillah dapat lagi korang baca entry farah kali ni..maknanya..ALLAH dah bagi korang umur yang panjang sampai korang masih lagi boleh berhubung dengan farah..tapi..adakah kita semua bersyukur dengan nikmatnya? mari bertafakur sekejap...berhenti la kejap menaip or memberi komen.. mari renung2kan....

perjalanan kita bermula sejak dari dalam rahim ibu ... sehingga sekarang...adakah kita melaksanakan perintah ALLAH?? sekalipun ALLAH telah memberi kesemua nikmat-NYA kepada kita secara FREE ??

oklah kalau sedar .. kalau tak sedar2 farah pun tak tahu laa...heheh...

dah2 kesat ayo mata tu... tak elok..

farah menaip entry ni pada malam yang sepi ditemani alunan ayat quran yang dipasang di laptop .. sambil kedengaran bunyi kelengkung kelengkang periuk dekat sebelah rumah farah yang akan diadakan kenduri kawin ni...

entry kali ni agak islamik sikit... maybe mood farah terikut2 dengan ayat2 al-quran ni,,that's why kepala gila2 farah tak berapa menjadi kat entry kali ni,,..huhu~~ tapi farah pinjam mood JOZAN la sekejap.. tak kirala korang nak gelak or tanak..sebab NI BLOG FARAH..ADA FARAH KESAH?? hehehe...

hmm...bila kenang kan balik.. farah tak banyak entry islamik..bukan farah sengaja... tapi sebagai hamba ALLAH kita semua tak terlepas daripada kesilapan kan?

bila farah teringat solat itu tiang agama farah rasa sebak..sebab solat ni belum tentu diterima.. perkara sunat belum tentu cukup.. ntah2 tak perfect tiang ''rumah '' farah ni..alim ulama' agak2 dah jadi banglo ke istana ke..tapi farah masih lagi bertahap ''in process'' ntah bila nak siap...

oklah..sebelum air mata menitis kat pipi yang gebu *ceh sempat lagi tu* kurniaan ALLAH ni.better farah tarik diri daripada menulis entry ni..keh korang .. assalamualaikum...renung2kan dan selamt beramal...


Alhamdulillah

hai guys n girls yang tengah berangan sambil korek2 lombong bijih korang tu..iyeww,,, apa khabar? sihat ke tak sihat semoga semuanya sihat la ye.. (^-^)Y..

waahh tengok la tajuk islamik tu...! WOW FANTASTIC BABY!! farah dah jadi ustazah pilihan la...ahakss.. hey korang ni salah ke jadi ustazah .. bagus apa... hidup bersyari'at berlandaskan jalan yang ALLAH redhai..cehh sebelum korang muntah hijau baik korang move on kat perenggan yang lain... kang muntah farah malas bertanggungjawab,,heheh

farah dapat or lebih tepat bapak farah dapat sms daripada pihak kerajaan sekolah AL-MAARIF,bukit goh..dalam sms tu farah diterima masuk ke tingkatan satu..sesi 2013... sekolah tu adalah sebuah sekolah agama yang bagus ! ohh..

alhamdulillah dah dapat jawapan yang mengembangkan seluruh anggota tubuh *bukan gemuk* ..especially hidung la.. memang tak dapat nak cover2... hehee... syukur sangat2 kat ALLAH !! korang pun doa2kan farah semoga dapat keputusan temuduga yang bagus ye .. farah mohon banyak jugak sekolah lain,,bukan sekolah AL-MAARIF je...

oklah entry yang sepetutnya dipublishkan semalam ni menghadapi masalah sikit.. oleh pihak LEMBAGA PENAPISAN ENTRY... nasib baik tak publish semalam kalau tak memang rosak bahasa melayu ..hehehe...

oklah nak layan adik sedara tengok youtube ULTRAMAN MEBIUS...hahaha... apa2 pun...sayang semua..!:)) GO MALAYSIA GO! *semangat bole*

farah dapat....

hai guys n girls... Result UPSR dah amik kan 19/11 aritu... macam2 muka ada... ada yang buat duckface ... balloonface n macam2 lagi la...muka badut paling ramai... hahaha... ok ramai dah gi usha2 fb farah n tanya ''farah dapat berapa? tanak buat entry ke?'' macam2 lagi la..hehe...tapi susah nak cari mood buat entry ni..sebabnya farah M.A.L.A.S...


guess what?!! FARAH DAPAT 5A'S ..alhamdulillah bersyukur sangat2 ... sebab farah just target 4A's.. tu la pasal happy sangat...sampai hari ni terbawak2 .. dalam happy2 ni , tambah menghepikan diri farah lagi ialah farah dah dapat dua tawaran sambung belajar ke overseas opss... temuduga ke MRSM n Sek.Men.Sultan Haji Ahmad Shah Pekan,Pahang.. yeyeyeeyey..wish my luck guys...


sape yang dapat 5A farah ??

ok ni farah kasi gambar mereka kat korang .. nama sekali..tapi...semua kat gambar tu limited edition..takde mintak2 no phone erk...sebab ada antara kami dah kapel...FARAH TAK...sumpah kata...yang lelaki 2 org tu kalau nak kena usha sendiri la..sebab farah takde no phone dorang.. peaceee....


sembilan orng je?

dah korang nak berapa orang? ingat senang ke periksa tu?haih ni pun kira ramai la .. jangan la pandang rendah kat kitaorang... yang mengapit gambo farah sebelah menyebelah tu BFF's farah...alhamdulillah .. tiga2 dapat straight A's... 

ha...blogger comel ANIS farhana tu pun dapat 5A..ingat semua blogger hanya fokus pada blog?oh noooo..sambil berblog sambil berzoom-A...hehe..oh lupa Blogger femes Aina hanani tu pun score 5A tau..

ohh lupa ..sekalung tahniah juga buat semua batch 00' yang dah selamat menduduki peperiksaan..jangan laa frust sangat tak dpat macam apa yang kita nak sebab ALLAH nak bagi lebih baik pada masa akan datang..yang penting kita terus sabar dan berusaha... *farah dah jadi ustazah pilihan la pulak*

ok la .. panjang sangat entry kali ni..farah tau mesti korang dah penat membaca kann.. ? oleh itu..farah hadiahkan gambar farah yang comell ni untuk korang...peacee...hahaha...syok sendiri itu comel..maafla ye entry kali ni asyik memuji diri sendiri..susah nak cari mood kalau tak puji diri sendiri nih.. ok la assalamualaikum..tak jawab dosa...hmmm


abaikan yang lain..faghah si manis berbaju pink...peacee... ^_^


#ihateduckface#sumpah kate...hehe

My new header n bla bla bla

hai korang! bila masuk je kat blog ni benda pertama yang korang akan perasan kat blog farah ni ialah header pink+purple=pinkpur tu kaannn :)) haaa...sape yang buat?? hei korang ,. farah buat sendiri la..ceh mana ada,,ni cik kakak aina lemang (hanani) la yang buat...! harap farah ... habuk pun takde...bersih la blog kann..sebab habuk pom takde...hehe

kalau korang malas nak scroll ke atas semula..meh farah bagi gambo...nak tak?? taknak sudah ..



comel kan? kena dengan tema blog pinky purpley ni!! pink purple...hehehehee.....farah bila too much excited macam gini la jadinyaaa...LOL

hmmm ... ni la farah nak bagi gambar header2 farah yang terdahulu...sebab new flowers mesti pernah tgk yang lepas ni je kan...yang lain2 belum tengok lagi kan... ni hooo...hameekkk...hahahaha




^^ by : aina hanani

                                                                 ^^by :aina hanani

^^by:nurul Lyana

header nama farah baru ada 3...sebenarnya masa pakai blogskin dulu melambak jugak la...tapi tak save...lalalalaa...peacee,,,ok farah dah habis bercerita...bye

Farah sudah ONLINE!!

hai semua supering2 farah..amacam sihat? farah? terlebih vitamin!haha... wah nampaknya farah ni femes jugak ea...ramai blogger2 comel,hensem n femes tanya kemana farah menghilang.. alah korang ni..farah hiding2 skit pon tak boleh...haha

seriously berukband farah hilang...agak2nya dia pergi join beruk2 band dia yang kat hutan simpan malaysia tu lah kot... bila dicari2 rupanya kt bawah katil...haiyooo...~

farah rndu awak..awak..awak..dan awak...mintak maaf sangat2 sebab farah memang tak dapat balas yang dekat cbox tu .. banyak sangat..ingat nak cari admin la..LOL,, ek'eleh farah .. flowers mu pom tak manyak...ada yang nak kena henyak ni... *farah berMONOLOQUE* hahaha

farah sebenarnya nak buat segmen tapi still takde masa...sumpah kata...sebab next year farah naik secondary school...manyak pitih mau guna... *takde kena ngena* keh seriously ...farah kena buat macam2 persiapan includes mental n fizikal..erm..

farah baru dapat tau member blogger farah punya blog kena HACK...ohmy...sape la punya keje..sian dia kumpul banyak2 flowers...tak baik u alls khianat org macam tu...apa kata kita ramai2 bantu kawan kita ni.. http://anisfarhanalife.blogspot.com/ tolong klik n follow beliau..sian la kat dia!

ok guys n girls .. farah dah jemu menaip dan menaip....oh merlin ku sayang aku datang!

p/s : ada yang tanya nama betul farah ni farah tulis... my real name is PUTERI FARAH FARZANA... peace... sebutlah dalam pelat R mesti kelakar! keh bye semua...nite ...

BOLA...BOLA...BOLA

WAALAIKUMSALAM< --- jangan pelik ye farah tulis ni..sebab ni je cara nak bagi korang jawab salam..!lalaa...tengok tajuk yg hangat + panas kalah lahar gunung berapi + meletup baboom tu? ya... itu lah yang farah nak bincangkan..

yah..kali ni semua entry bernada pengulas sukan yang begitu bersemangat especially ketika menyebut...ITU DIA...GOL ..GOL...GOL...GOOOOOOLLLLLLLL.....*excited waras masa tulis ni* haha...farah tak tau la kenapa farah excited sangat padahal farah tak minat bola pun! farah cuma suka time pemain bola yg smart molek tu jaringkan gol.tak kira la pasukan mana...pastu farah pun gaya pom2 girl tergedik2 nari tengah rumah sampai kena pnerajang adik!haiyoo...!

korang sokong pasukan apa? farah sokong diri farah...tak nak sokong pasukan mana2..farah lebih suka sokong yang menang!ahakksss ~ senget agaknya kepala otak farah farzana ni! haiii...~~lololo (trollface)

sebenarnya farah bukan nak koya overacting sangat pasal bola ni sebab tiap2 hari budak2 lelaki kat taman farah ni sibuk main bola...ntah apa yang best! bola kuning hitam .. putih merah..merah hitam..macam2 dah jadi tendangan kaki yg besar budak lelaki tu! sian kau bola..tapi apakan daya kau jugak yang selalu menghantukkan diri kau kat kepala aku! haih...sakit kena bola ni ntah macam mana football players tu boleh tahan kena rembat kena sepak kena rempuh..~fuhh seriau!

ni teguran dan jugak selingan dalam entry farah ni! ''kenapa org terlalu bersemangat ye bila musim bola?tapi tak pernah bersemangat bila maulidur rasul? ya ALLAH apa sudah jadi??'' masa tulis ni...tergambar sejuta kerutan konyotan di muka farah yang comel kurniaan ALLAH ni *alahai..minah ni sempat lagi puji diri sendiri* eeh..sukalah

ohh..cuba korang bayangkan korang duduk kat tengah2 stadium...pastu orang jadikan korang bahan lepas geram..setiap satu orang pegang bola..baling ramai2 kat korang macam lontar batu kat kota suci MEKAH tu..apa korang rasa..YA ALLAH...seram weyh~ ahahahaha

bayangkan korang dirembat bola ni?? aiseyman...!!
penat sudah menaip! nite korang..harap dua2 kumpulan tak menang!tak de la gaduh2 kan? *farah kejam* ahakss

Tak Sangka

WAALAIKUMSALAM...<-- ni je cara nak suruh korang jawab salam...lupa la tu..memberi salam itu sunat menjawab salam itu wajib! haih,,, farah rasa farah jadi cikgu la...! allalalalll...i am miss farzana lupa la tu! wahh tgk tajuk yg menyentap jiwa dan raga tu! LOL...

tak sangka...org tu akhirnya terasa dengan entry pedas yang tak bubuh gula langsung ditambah dengan cili padi yg kecil lagi menyengit semalam! ahaksss...awk terasa ye? saya tak mention sapa2 ye dekat entry saya..! so..jangan kata saya kutuk awk...sebab saya buat entry tu secara umum macam pengetahuan am! ceh farah dah start menaip tak berhenti2 la .. kalau macam ni memang rosak lappy abang dia! :p

tak sangka lagi orang tu siap cakap..farah ni macam kutuk orang je... hey sis..sape tak marah org buat sesuka hati dekat account orang lain! hayya.....

tak sangka...aku berkawan dengan org yg sanggup jatuhkan maruah org lain dengan nak biarkan kawan lain masuk dalam perangkap durjana yang akan menyebabkan seseorang itu menderita sepanjang tahun ni,,what the? mana letak akal waras yg gila korang tu?? kenapa korang sanggup nak samakan seseorang dengan pompuan yang boleh dapat kat pasar malam atau kat giant .. cowboy .. n mydin? ho mai gad... korang... kenapa macam orang yang tak cukup kasih sayang ni? kalau tak cukup..farah boleh bagi..kalau tak cukup lagi.farah boleh hantar dekat rumah anak2 yatim ... ya ALLAH..kau peliharalah kawanku!

tak sangka lagi... bff farah sanggup tolong farah semasa ketiadaan farah... lega n ringan beban farah sebagai miss ketua pengawas..*aiseyman.. ni pun nak kata..aku sekeh beramai2 minah ni karang* thanks a lot kawan...aku tak tau nak belanja hang apa! haih...

tak sangka lagi..farah dapat banyak tempahan BUAT + EDIT blog .. haduss..ada yang kena penyepak abang farah ni karang sebab dok pakai pc dia je.. orang sayang la pc org...! ahakss...~ farah kau gedik... lama dah tau...

tak sangka lagi... kawan rapat sanggup bocorkan rahsia... haduss..menangis sepanjang malam dibuatnya..mana tak nya.org tu tanya..orang ni tanya... last2 farah shut up down pc ! nangis lagii,,.. :'( sedih la...katakan..pastu esoknya happy macam orang terencat  n tak ingat dunia bergelak2...haih...emosi2....

TAk sangka lagi...akhirnya korang tamat baca entry yang berjela2 macam karangan yang boleh dapat full marks daripada cikgu BM ni! terima kasih baca! farah sayang korang..muahks setepek! ahaksss....

p/s wahh..followers dah mencecah 2000  silap .. 200 tu...! bangga sekejap...bagaikan dunia ana yang punya... lol..keh farah dah penat ... babai...

Ambil Kesempatan!

hai2...farah RINDUUUU korang...! ahaksss...korang ntah rindu ntah idak kat farah! wahh,tengok tajuk kontroversi atas tu! mesti berkerut2 sampai tercantum kening kat tengah tu kan! haih..jangan macam gitu..nanti takde orang nak kat korang!

**Farah..siapa yg amik kesempatan kat kau..ha mak jemah??** erm..ramai jugak..tapi entry kali ni bukan nak cite pasal org2 yg amik kesempatan kat farah!! kali ni nak bagi ''ORANG TU'' makan cili...sebabnya...SIAPA MAKAN CILI DIA YG TERASA PEDASNYA kan?? okeh..baca sampai lebam ye..

macam ni la,,peristiwa ni berlaku kat seorang classmate farah la kan..dia ni jenis yg don't know .. atau lebih tepat sikapnya ADA AKU KESAH... pastu dia serahkan la emel dia n password dia kat classmate farah yang seorang lagi ni.konon2 nya nak suruh jaga account dia..tu...tau apa yg classmate farah yg diberi password tu buat?? dia puji diri dia sendiri habis baek punya dalam account kawan farah yg spesies hado aku kesah tu..sentap la pemilik account tu...bila dapat tau macam tu..amik kau..dia ubah password n siap block lagi si pengambil kesempatan tu!

ha..korang...kalau ada yg bagi korang amanah untuk pegang kata laluan tak kira la..fb ke...twitter ke...blog ke...emel ke..atau apa2 yg sekutu sebapak dengannya..korang tolong la jaga mende tu baik2...see? bila korang buat macam classmate farah tu sape jugak yang susah n rugi?? bukan korang??

satu lagi..bila orang bagi pegang password bagai tu..tolong le...post benda2 yg bermanfaat...jngan la post benda2 tak senonoh..sebab nanti yang dpat nama si pemilik account tu..nanti dia tak tunding jari kat org lain..tapi kat korang jugak...last2 .. dia pulak hack korang punya account!

farah ada la bw ke satu buah blog ni..dia bagi kawan dia pegang account tu punya kata laluan..n then kawan tu gi review n puji2 blog sendiri...what thee?? hahhahahaha....~ sian si owner! hmm :'( *sadlife bak kata aina hanani*ahakss...

semalam farah menangis...tau kenapa? farah amik pendekatan siti nur haliza.....BIARLAH RAHSIA...
#farah nak kena tampar ngan korang.biar nangis betul2..sekeh kepala minah ni ramai2 jom#

erm...followers ke 100 tak nak claim hadiah..oleh itu....FARAH BUKA HADIAH NI UNTUK FOLLOWERS2 YANG BARU..AYUH...FOLLOW FARAH!!

syarat2 nak hadiah tu...

1) add farah kat facebook...klik SINI..
2)khas untuk manusia2 yang stay di semenanjung malaysia sahaja..
3)kalau tak stay semenanjung .. follow la jugak!ahaksss

My Page

holla my little mucuk2 followers! hey,, rinduuu korang sangat2 seriously..dah berapa lama kan tak de story mantop drpda farah! tau la..korang pun rindu farah kan?? tak nak ngaku pulak! ok..sebenarnya farah bukan tak nak buat entry lagi dah! farah nak...tapi macam semua sedia maklum...first,,,farah bz yang tak berapa bz dengan final exam (pksr 4) kedua..farah demam teruk..7 kali muntah...! sakit woo~

n then farah kena buat macam2 aktiviti...! just sempat berblog walking je...! mujur!! n what is my newest story... okey,,,FARAH DAH ADA FANPAGE!! wah...kelas kau jah...makin advance!! *agak2 tu kot korang kata..correction di situ..bukan jah ye...* hehe,,, sebenarnya bukan le fanpage utk blog ni pun,,,
tu kira macam sekolah dalam talian! i am the headmistress!! *selalu berangan nak jadi tu..sekarang dapat*


jap2....tak paham lagi?? macam ni .. kita dah dekat school holiday kan?? so... maknanya semua orang akan burgembira sampai tak ingat dunia..*online le*.!! sebagai seorang adik dan kakak kepada adik2 .*penin kepala ngan ayat tu* farah nak diorang belajar walaupun sambil online n menganyam ketupat dan membako lemang ngan kawan fb diorang!

kaluapun diorang tgh bercintun lam fb...bila ingat kat page farah tu..mesti sambil chat ngan si kekasih hati pengarang jantung yang akan amik exam beso..diaorang still boleh share infomation! panass panass lagi!

farah asyik membebel jekan? ok farah tau...tapi lepas ni kita mungkin akan lagi kerap berjumpa sebab farah dah MERDEKAA!! no more EXAM!! okey...farah terlupa bagi link page tu!

>>  PAGE : SEKOLAH ONLINE KITA... << tekan ye?



harap anda semua dapat LIKE page first farah ni! JOM HEBOH2 disini!! nak tanya apa...tanya je...! selain tu boleh juga add farah ...!! BACK TO SCHOOLLL! jommm....

EXAM + MIMPI APA YE?

hai korang! okey hari ni sila jadi diary farah ye! hari ni hari apa? AHAD...!! ok means esok sekolah yahooo!!! kepada CANDY PMR ... farah tu korang taknak sekolah kan?? cehh... *bajet 2013* korang lari la sampai lubang cacing pun..korang tetap kena amik PMR! *kecualilah korang pilih lubang kubur* tu memang takpayah amik PMR SPM STPM or apa2 jenis exam! keh tau korang debar! tapi ada farah kesah!

*cehh farah kau tak rasa sebab kau dah lepas* eeh..ni ada lagi exam..lepas apa kemendenya? hehe..~ alaa...farah ni kira PMR sekali ngan korang! ... btw...dengar ceghita ada MERLIN 5 kan? mana boleh tengok kan minggu depan a.k.a esok periksa...!


keh...suda dengar suara ibu menyuruh farah n the gang tido...! apa lagi...? nampaknya suruhan ibu palinggggg utama! btw...kejap ye ibu...bagi la buat satu lagi perenggan! plizzz..pilizzz...plizzzz~ *org surah zzzz....zzz...zzz... dia bantainya PLIZZZZ! * haih~

ni farah punya wis laa...! kepada semua umat manusia yang amik periksa esok....farah doakan yang terbaik....semoga kita semua dapat lebih dari apa yang kita targetkan! aamiin~ *aamiin kanlah doa ni* hehe


keh farah skip2 supaya nmpak la panjang sikit! baju dah gosok...beg dah ready...stoking kasut tie semua beress....malam ni mimpi best2 la hendaknya! hikhik...jadi princess pun best sesejuk ni! peacee~

jadi cinderella pun okey! erm...snow white pun best...princess airell pun gempak...jasmine pun ok...apa2 pun sebelum farah KO dibantai,.,better farah chow dulu~hikhik~ gudnite alls!

Huruf R dan S **farah merepek**

hai! apa khabar? see my new header? kehkeh btw,,,, thanks sangat2 dekat Kak Lyana <-- tekan ni .. sebab bagi free header tu! mekacihhhhh~ muakhss!


Aina hanani farah tukar header ni ye! mekasih sebab memahami dan buat full edit blog farah ni! sayang anda!


ok...dah tengok tajuk tu? *dongak kepala ke atas* \\ HURUF R// ouh~ masa ni kan..gerenti macam2 bunyi ada! tak percaya? Ada yg sebut macam ni! farah bukan ejek k...farah just berkongsi ceghita!
huruf R....(argh..aww...ayy dan macam2 lagi)

 sebut sikit!hakhak


nama farah sendiri pun ada macam2 versi kawan2 sekolah farah panggil! ada FAGHAH..FAWAH...FAYAH! ish...ish..ish! sian sangat farah! pulak tu,.....tiga2 patah perkataan nama farah semuanya ada huruf R! bayangkan org sebut nama farah! hikhikhik~

sebut sikit!hakhak



satu lagi huruf yang mencacatkan personaliti seseorang ialah....S! *takde la cacat...ayat skema ngat mung ni farah oii* tak caye ke huruf S tu? tgk la,,.,, sesetengah orang dia bahasakan dirinya SAYA,,,kalau yang pelat s.... SHAYA.... kan? hehe

entry ni macam haprak la farah tengok! keh stop le dulu pasai huruf2 tu! *farah hapdet bukan nak ngutok2 sesapa okeh!* dah Tuhan kasi macam tu...kita kena redha aite?!!

wah...tak sangka...farah dapat banyak order buat blog! BUAT  bukan EDIT! buat...ayam je...! yang order tu...pakat2 nak letak barang yang depa niaga la! apa lagi! mintak buat page pun ada! cewahh kembang kejap hidung sederhana mancung ni! haktuihhh~ hey..jangan la ludah kat skrin pc korang tu! kotoq la!



haih~ time cecuti ni le rasa nak nangis pung ada? *kenapa nak nangis nye...cuti kan? everybody happy la budak* cehh! macam mana nak hepi....demam pulak! baru ingat nak enjoy2 ngan korang kat blog ni! cettuii...*kau ingt ni disko ke?*  aduss...badan letih...sakit tekak ... mata pun ajak buat najis! amikk...minggu depan periksa! ingat nak free from PKSR ... but....urmmm~ periksa,periksa dan periksa!

 +  

budak2 yang mintak sekolah ihsan ada interview harini! farah mintak ma'arif! hehe~ jangan la ada interview!
kerek la farah ni!okes la...farah sudah penat sangat menaip ni! hopenya farah cepat sihat supaya farah dapat berdating ngan korang lagi! muahkss sikit! yakk~


p/s:tgh praktis menaip tanpa tengok keypad! peaceee~ asyik TYPO ! biasa la kan!

                                                 -entry kali ini banyak gambar!-


Macam2 cerita!

hi semua! peace *buat muka comell* ..! kali ni entry mende pulak mokcik cute sorang nih! keh fine! tanak kawan ,korang panggil farah mak cik! hwmm..! #kidding farah boring!

keh!tengok title bebas kat ats! sukanyaaa! see... MACAM2 CERITA! see? cukup besarr kan kalau malas sangat baca title tu!keh...sebenarnya farah sayang sangat kat korang...farah tak nak korang rabun that's why besar gedabak farah bagi!

apa cerr?

hish tak sabar2 betul!kejapp la tengah menaip....*tau la farah menaip macam siput sedut tersekat kat kerongkong!*hehe...hari ni minggu agama still tak habis! n esok....me n my gang akan buat 2 buah buku skrap...! satu MASJID2 BERSEJARAH DIDUNIA....satu lagi TOKOH2 ISLAM TERKEMUKA! ... farah buat apa? kalau bab berbelog farah pandai laa...bab memerint ni farah FAIL!*sedar kekurangan diri* so tugas tu....farah bagi kat Fizan n Anis je! mujur ahli kumpulan farah sporting bukan bersukan!

sian woo...kumpulan lain! semua terabur! untung dapat geng ngan korang! thanks cikgu raihanah .. pilih geng yang bebaik untuk farah! sayang cikgu! hehe~ although farah ni leader grup tu..tapi farah tak pernah rasa diri farah leader! seorang ketua yg baik mesti memahami anak2 buahnya aite? *kau angkat bakul sendiri farah* keh ! farah tau! hehe~

n today...my lovely classmates nurin adlina lends me dua buah novel by kak AIN MAISARAH *lagi* hehe~


title apa mek? erm...bawah siri DONGENG SRI BANGSAR! ye lah....tajuk apa? hishhh! tajuk nya CINDERELLAH VS RAPUNZELLAH hehe....rapunzellah sibuk je kacau daun masuk cerita cinderellah! kihkihkih~penin kepala hotak farah pikio nasib Fizz ... Tizz dan Milo! satu lagi apa? satu lagi cerita DUYUNG DIVA DAN SI TANGGANG! tanggang *ank derhaka tu* tiba2 bercintun ngan puteri duyung!


ni cover nya! senang le nak beli kan!?? hehe~jangan tekezut tgk cinderellah yg pemarah!

ni pulak kisah puteri duyung yang kena sumpah dek SITI URSUL *tak ingat le*

ok.. farah penat opss...EXTRA penat sangat harini! tapi demi followers yg kucintun////daku kuatkan semangat untuk menaip walaupun taipan daku kekadang kalah daripada kura2 bejalan! mana taknya asyik TYPO sajee~maybe mata sudah kuyu...n katil pinky ku tu sudah memanggil!

doakan kumpulan faah berjaya dapat nombor satu k dalam competition tu! doa kalian mengiringi kejayaan farah!

Khas Untuk Kak Ain Maisarah!

heyy guys n girls! farah back here ... as ebelibadi want me to type new entry aite? *cehh sorry kalau tak paham broken english * okey la! korang kejap...korang ni dok melangut baca farah punya entry ni..farah nak tanya korang tengok tak tajuk dia? kalau belum...tongak ats cepat..kalau tak nanti korang kata farah meraban je! hehe

seperti tajuk yang paling farah suka ni....farah nak tanya korang kenal ke sape kak ain maisarah tu??! mestilah da kenal kan? dah berpuluh kali farah cakap pasai kak ain si novelis comell tu kan?! dan gerenti la jwapan korang mesti la ye..ye...ye...dan yee! ceh...mana betul3x? *keh dah start meraban!* turun bawah la! malas naip manjang2 kat perenggan nih!

ok..kak ain maisarah ialah seorang novelis remaja yang kiut miut+friendly+baik dan macam2 lagi la! buku tulisan tangan  komputer pertamanya ialah novel remaja yang berkisarkan dua orang remaja yang nak popular!biaq pi satu dunia kenai depa! FARAH N INA! cehh maluu la farah! tau apa kisah remaja pompuan tu?? gara2 nak ikut trend sekarang ni...sanggup dorang pergi iron rambut...n finally terbakar! kehkeh...lepastu pergi pandai2 kaler sendiri rambut last2...rambut kalah kaler rambut badut sarkas! hikhik~ *farah punya gelak habis masa baca novel2 kak ain*

                                    ni novel first kak ain! cantikkan cover dia!!

okeyh..!banyak jugak buku yang farah dah baca! tapi farah pinjam daripada kawan2 la...sebabnya farah jarang keluar ke bandar! susah nak beli ! buku2 macam ni memang ada kat bandar je! mujur sangat2 kawan2 jenis yang tak kisah n suka SHARE *teringat kat adik...farah suruh dia SHARE aiskrim ngan adik sorang lagi..tau dia jawab apa? .''kita taknak SHARE...kita nak LIKE je...hehe*

ok..ni farah senaraikan buku2 yang farah dah baca!banyak lagi nak baca n beli! nak buat koleksi buku kak ain!hehe~farah paling suka koleksi buku DONGENG SRI BANGSAR! wannababes pulak...kadang2 baik...kadang2 terlampau OVA ...! hehe ~

nanti korang beli la satu buku kak ain! gerenti lepas baca or beli ..mesti nak yang lain!*cehh mak jemah..kau ni jurucakap produk kak ain ke??* in shaa ALLAH ... kalau farah nak la! kihkih~selain cerita dia best..korang tgk la...kaver book tu pungg lawa2 belaka,...terutama yang kaler2 pink tu lew!hehe~


buku ni ... farah beli kat KEDAI PINK AIN MAISARAH n ada autograph khas daripada kak ain untuk farah! farah rajin nanti farah upload la kat fb!hehe~


sian MIMI MONIRA dalam novel ni! asyik dibuli bananababes  je! keh...!aik? kenapa semua AKU MAHU?sebab kak ain buat macam siri...contoh AKU MAHU...ada macam2 tajuk bawah dia!btw...buku ni best! badak air + badak darat = love! 


keh..comel kan kaver dalam tu! sian senah white! jahat ya kamu marie chantekova! tapi mujo gak ada wannababes yg ngade2 n selalu halang rancangan jahat pihak musuh tu! WAJIBB BELI! huhu~


alfi bin alfa! watak dalam ni! gila2 n selalu gagal sebab tak dapat restu mak ayah dia dalam buat kerja menyelamat!hehe~pernah sekali alfi jatuh dari bumbung kete semata2 nak selamtkan bapukk!hehe~kesiann~


okla...ni je buku yang farah ingat farah pernah baca! yang lain tu ingat2 lupa! kalau nak tengok n tahu lebih banyak senarai buku n diri kak ain! boleh TEKAN SINI:RUMAH PINK AIN MAISARAH ...\
semoga kita berjumpa lagi dalam entry akan datang! in shaa ALLAH! (^-^)V 

p/s : farah banyak guna cara penulisan kak ain  untuk buat entry! 





Minggu Agama Islam

hai! tgk je ajuk kat atas tu...mesti dah agak kan apa yang ada sepanjang minggu tu! okeh..btw...i love it! hari ni paling menginsafkan untuk diri farah! tak shokk la cerita awal....sebelum tu jom meraban sekejap!

okeh...untuk pengetahuan semua lah kan...! kak ain maisarah memang ada kat Kuantan Parade dari 29.september lagi! kak ain nih boleh tahan comel nya! peramah lagi! farah datang  kali semata-mata nak jumpa novelis remaja paling femes tu! aloloi...farah siap request buku AKU MAHU JUMPA KAK AIN! kehkeh~

gambar farah ngan kak ain ada banyak la jugak kat page kak ain! bagus la kak ain tu..ingat semua org nak upload gambar yang ntah apa apa?? okey....sebenarnya mende ni takde kena mengena dengan tajuk kat atas tu kan?!!sikit pun tak berkait! bau2 bacang pun takde! kihkih! so why are u looking at me like that? *ayat keboringan melampau!*oupss...upa,,,nak kenal kak ain lebih dekat?boleh klik sini!>>>>> Rumah Pink Ain Maisarah!

truly...farah memang takde idea langsung nak menaip! main bantai je mende yang keluar or memancut keluar dari kepala hotak yang dah kosong...kosong...kosong...ni! aduhh..teringat kat lawak kampus tentang si kosong! sian dia kan..nasib malang sokmo! tapi kadang2 farah pun tercabar time dia dapat 100%...kau hadoo! aihh...farah ni macam maknenek=moyang yang membebel kalah mak jemah kan?

ok2...kita start la tajuk kita..asyik menyimpang kona belok je! hoyy..nanti le jangan la ditutup tab tu dulu! *farah ko ni kan..mana org tak boring dok baca ayat bebelan kau yg tak berkesudahan* ye la2....! ok.*tak bape banyak ok* panggg..nasib baik kena tampo slow!aduh sakitnyaa~

hari ni budak2 tahun enam tgk tayangan video macam mana kita kat ALAM BARZAKH! huh~naik bulu roma! serammm laa...! nak nangis ada bila ingat diri farah ni...bekalan tak cukup lagi! kalau mati nanti ntah macam mana agaknya farah ni! semoga kita semua ditempatkan dalam kalangan org yang beriman!aamiin!

lepastu...kami tengok cara2 buat solat jenazah!hurm...kepada boboiboy kat luar tu *takkan dalam pc pula* belaja la solat jenazah...mana tau..masa parents kita meninggal nanti kita boleh jadi imam! gegerl pun...kena belajar jugak...jangan harap boboboi je~ ingat ye...nanti masa kita mati HANYA 3 PERKARA kita bawak...pertama AMALAN KITA...kedua....ILMU YANG DIMANFAATKAN...ketiga...DOA ANAK YANG SOLEH!

lepastu...hilangla rasa seram bila ustaz pasang lagu ANDAI KUTAHU by UNGU! insaff sudeyh! pastu buat balik~ hurm...hari khamis ni farah adda aktiviti..guess what? farah geng ngan anis!yeyeyeye~pop ye ye,,,ooo..pop! *kecacatan terserlah* oklah..dah penat menaip! take care all!keep support me!

Thank You Aina Hanani!




assalamualaikum ! ha....cantikkan gambar butterflies tu! OMG !! warna kuning tu macam yang terlekat kat bilik farah laa! bezanya ... yang tu kelip2 dia tak bergerak! hehe~ harini....apsal ha? tetiba post gambar dulu baru bagi salam!? hishh..minah ni..dah berapa kali tau mak dia ajar suruh bagi salam dulu...tak denga2 .. meh tarik sikit telinga comell dia ni! *agaknya ni mummy farah kata lah kot* hehe~ btw....turun bawah lah!

hmmm~kenal si comel Aina Hanani?? tak kenal?? korang ni duduk zaman apa? zaman dinasour lagi ke?kehkeh~guraaauuuu sajee maa! terasa ke? hehe.,.entry ni dah merapu raban kan? TYPO saja kali ni...buang masa betul! *kau lagi buang masa Farah membebel kalahkan maknenek* sorry nenek..deqna pinjam nama nenek kejapp....hehe

turun lagi..kau ni membazir ruang betullah farah oiiii! farah jawab....dah org bagi ruang...farah gunalah! farah bukan belanda mintak tanah ye...!hehe~aku tampo budak kecik ni karang..! dah2 saba2...sabar kan separuh daripada iman! agak2 lah kan...bila aina hanani baca ni nanti mesti dia kata....budak ni lari tajuk dah ni....mana penghargaan untuk aku ni...tak keluar2 lagi! haishh..aina...farah mintak ampun la ye...pandai2 je!kehekkk~

okeyh..see my new blog? cehh tak new pun sebenarnya..just upgrade je! tu pun lama tau? kenapa? sebab kakak aina hanani kita tu habiskan PSRA dia tu...! PSRA tu apa? korang pergi tanya org Selangor...jangan tanya org Pahang!hehe~ FARAHHHHHH!!! kau buat apa ni? panggg...kan aku dah sepak muka cantik dan bersih tanpa jerawat kau tu! hishhhh~geramnya aku <--- nada abang sally upin ipin!

ok...special thanks untuk AINA HANANI yang dah bersengkang mata menyiapkan blog farah tanpa bayaran! syukur sangat2....ni nada serius pulak! penatla..asyik kena tampar saja...saya tak sukaa...saya tak sukaaa...(nada mei mei pulak) .. Aina...mekacihhh..mekacihh...mekacih...happyni! bukak2 je blog lepas solat tadi! rasa macam ada gempa bumi 10 skala richter melanda kawasan bilik purple pink farah ni! seronok! nasib baik dah anak dara kalau tak..maunya patah katil farah sebab rasa nak lompat2!hehe

AINA HANANI..mintak maaf la asyik lari tajuk sajee...! hehe~kekeringan idea apabila menulis BERIBU-RIBU PERKATAAN *lagu kilometriko(pen)* hihi~ okeylah aina..sebab kita ni dipisahkan oleh dua buah negeri....oleh itu,..farah dengan senang hatinya bagi hadiah ni kat aina! apa farah?kau bgi apa?
|
|
|
V
ni dia!khas untuk AINA HANANI! daripada anime2 yang comel! terimalah aina! lain kali buat lagi ye!hehe

eeh...bagi yang tak kenal aina hanani boleh ke blog dia....follow dia ye! 
>>> http://aina-hanani.blogspot.com/

Perfume!

Assalamualaikum! cehh..bila tengok tajuk kat atas tu! mesti dah ada yang teruja kan? haishh farah ni suka buat orang suspens dengan title dia yang cantik menarik komen mendeboom tuu! ringkas padat dan MANTOPPP! *teringat ustaz Zamri Bercerita* aiseymann lari tajukkk!

ok..bukan perempuan je k yang menggelupur bila tengok tajuk tu...lelaki pun ye kan? kan? kan? kan? cehh tak nak mengaku lagi...kan? kan? kan? haa...ngaku pun! lelaki senang cair ngan pompuan kan? kan? kan? ya allah aku sepak minah ni kang! hahaha...! suka la entry panjang2 ... ni nak menokok tambah tajuk ni sebabnya farah takde idea ... jap nak checkitouuuttt *suara versi Kak Lisa Surihani dlm iklan DIJI* MR.google yang serba tau tentang alam maya ni! tunggu..jangan ke mana2 ! ceh..macam lah masa kau type ni diorang baca cek mek farah oiii!!

alah...line lambat pulak! sementara tunggu tu! meh farah ceritakan sikit al kisah wujudnya perfume nii! ok..pada zaman dahulukala sebelum nenek moyang kita wujud lagi...ada seorang bijak pandai! orang kampung bijak pandai ni...jenisnya malas mandi...! faham2 je lah kalau malas mandi! macam bau kambingg ler..! oleh sebab si bijak lagi pandai ni seorang yang sukakan kebersihan dan bau wangi...! si bijak pandai ni berkurung dalam rumahnya utk mengatasi masalah bau busuk dalam kalangan masyarakat dia tu!


nak dijadikan cerita....si bijak pandai ni tiba2 dapat ilham ... alangkah bagusnya kalau boleh splash je kat badan...terus bau wangi..agaknya..macam tu lah kot dia cakap! pastu..tanpa disengajakan...si bijak pandai ni pun pergi lah ambik botol air hamster dia...dia pun letak minyak zaitun yang dah kena rebus dalam tu..*ada ke minyak zaitun yang kena rebus?* sambung dan dengar dulu! ... lepastu..si bijak pandai ni pun ambik la sikit bunga2 an yang selalunya ada kat atas kubur tu...bunga apa tu? haa...bunga kemboja! diambiknya sikit limau purut yang selalu bini dia buat mandi...selepas setengah hari dok campur2 ramuan tu....maka terhasillah minyak wangi!

p/s cerita ini tak boleh dipercayai kerana datangnya dari sumber yang mengalami gangguan mental ! hahaha

ni antara yang farah dapat download dari mister gugel! ha...farah amik yang kaler pink je!

ni..tak dapat dikenalpasti jenama apa..tpi btol dia comel kan?
senah white!!hehe...comel botol!harga? tak tau la!cari la sendiri!
guess...ni kalau nak beli fikir manyak kali maa!! haishh~ mahal! kalau nak pakai fake one...ada ke?


k..mana farah dapat ilham nak buat entry ni?k...farah baru baca novel kak AIN MAISARAH (aku mahu popular) watak dalam tu guna nama FARAH! hehe~ farah tu nak femes..that's why...dia nak pakai perfume macam The bananababes wannababes tu pakai! 

tak kenal kak AIN?sian...datang sini..gerenti kenal! www.ainmaisarah.com (rumah pink ain maisarah) memang pink sungguh!!k... assalamualaikum!

Visit My lably Along!


hai..salam satu malaysia! apa habaq?baik la hendaknya !hehe~ kehh last week masa hari sabtu tu..! farah ngan family tersayang farah pergi visit along yang makin mengurus tapi tinggi kat hostel beliau! kami visit tu juga sebab nak celebrate birthday dia..opss..belated birthday dia! oh kasihan! mujur kawan2 beliau berbaik hati untuk wish beliau! okeh along..aku mengaku..kau makin hensem lah!haha~aku pun makin cantik kan?!! puji la aku balik ! 

ok..ni farah sertakan gambo2 yang sempat di snapped la masa kat pantai tu! *kami cari ketam...comel je bentuk ketam2 tu* okey..farah yang paling seronok bergambar ! sebab apa?!! nak kasi korang jelly hakhak! menyampah lah dengan mak jemah sorang ni! eeh...menyampah? jom masuk tong sampah!hehe~ apa kate kita cepat2 je tgk gambo bwah ni...takde la telinga korang yang cantik tu bernanah dengar bebelan mok cik ni!hehe~jom..jom! flyyy downnn~ layanzzz


 ni mummy n along! along gelap sikit sebab baru2 ni beliau pergi main rugby peringkat kebangsaan! JUARA kategori MANGKUK *BOWL* hikhik~ okess la tu..kau org ingat senang ke main rugby ni?? kalau senang..kau main lah!hehe~ mummy pulak..perghh..maintain ayu~ macam her only daughter ni la!hehehehe
 ni pulak..sape ha? FARAH??? OMG!!!!comelnyaaaaa~ohh terima kasih! muakhsss sikit! panas ow..tu mata jadi gitu!lailai!
 ni pulak masa tengah conteng2 pasir! tapi still tergedik gedik nak amik gambar! haishhh suka la!
 ni sweet couple here after! aamiin! comel kan?!! ha..ni lah parents farah!peaceeee~
 ni gambo farah dengan along ! ohh~ sekali pandang macam apa je kan?!! haha..tapi lelaki idaman malaya di sebelah farah tu kalau farah sentuh pun tak batal wudhuk tau! kau hadoooo?? hehe~ tapi sayangnya..farah takde kakak! hmm...dakulah kakak dakulah adik perempuan! hik..hik...sape nak derma adik pompuan yang umur 2 tahun ke bawah boleh pos ke alamat tuuuuuuuuutttt~hahahah
ok..ni gambo along sorang2....nak shoot dekat2....?mana boleh! nanti korang download pastu berangan jadikan pakwe korang! mana bolehhh~ along saya hotstufff!hikhok batuk pulak!

okeshhh~dah penat menaip..okeyla kan entry ni! dari takde langsung! hmmm! ok...nite blogger~ will miss u!muakhsss~

-entry kali ni takde langsung muka adik2 farah dua orang yang comel tu...sorry a lot boyss..korang tak sempat snapped apa2 pic pun..sibuk sangat tangkap ikan...lain kali kalau nak femes....amik gambo yee..-

assalamualaikum~baca sampai lebam ye??hehe

Jerawattt!!

assalamualaikum semua~oh yeahh! amacam weekend?? tak best? why?? ada yg kena kerja ?? hhahaa..~kecian~kecian~kecian~ *bedebushh...kan aku dah terajang muka comel kau tu* huwaaaa...Farah caring je ..sebab tu Farah tanya...ikutkan ..Farah nak suruh korang duduk depan laptop n ngadap je blog Farah!hehe~ *nada serius* biasa lah tu...nak bina kejayaan memang susah..must be zero first ... lepastu aku lah hero ..hahahaa...

ok...balik semula kat tajuk yang ringkas dan pendek je sekali pandang or sebut nampak macam jururawat..sebenarnya kalau ditengok betul2..mau menjerit korang..alah...macam tak tahu....bukan girls je...boys pun dua kali lima sepuluh je....! walaupun setakat jerawat pasir..akan ada yang ngelupur ngelejat sebab takut imej dan personaliti terjejas!wekk...* cehh kau pun sama la cik minah* lalalala...

kalau sebut pasal jerawat nih...tiba2 minda ku melayang pada iklan Garnier ... walaupun farah ni tak cara sebarang facial cream sebab farah budak lagi..tapi farah kan selalu mengatun dan mendrama...jadi farah tau la..hishh banyak pulak kau membebel! dalam iklan tu...kak Lisa Surihani atau sekarang ni famous ngan nama YusriHani cakap....jerawat bukan satu je masalah tapi enam! *kunin sio farah highlight*alah...dengan muka cute dia tu..farah rasa nak picit2 je..!hehe~ *farah pun tak tau la apa yang 6 masalah tu * walaupun classmates farah semuanya dah cantik n hensem dengan jerawat...farah pulak? ada jerawat halus kat tepi hidung je...so boleh cover dengan bedak..hahaha..it's mean...farah ni masih comel dan patut digelar Kanak2 Ribena la...melampau tak?* hishh ko ni..kalau adik2 kau baca buat malu jer*

ok...apsal perenggan kat atas tu panjang sangat ea? pening aku nak baca  nya balik..~ malas lah nak edit semula penulisan ni~nak bio je...biar korang berpusing-pusing ngadap entry ni! hahahaha... alah bahagianya dunia... admin page yang farah menang giveaway tu dah baca entry farah pasal page tu...and she really appreciate it! semoga rezeki beliau murah lepas ni!aamiin~

eeh sebelum habis membebel....teringat kat adik masa zaman tadika dia....masa tu teacher kata sape nak balik kena jawab soalan ... cikgu mintak contoh pekerjaan kat dunia ni...kawan adik saya pergi bantai JERAWAT sebenarnya dia nak cakap JURURAWAT~ tak boleh lupa!hahaha~ ok..got to go...nak blogwalking..wahh..blog sape lepas ni?? blog awak la..!hehe


Menang Giveaway!!

Assalamualaikum semua!! amacam rupa baru ni?!! cool kan?!! thanks a lot kat anis sebab dah buat farah punya blog jadi ohsemm! ha..jangan lupa la..follow anis yer..! cari Anis kat cboxx Farah sebab Anis yg paling rajin mengomen!

uoppss..jom pergi tajuk kat atas semula...!Farah dah menang giveaway! yeayy~ first time tau..! tu pasal yang seronokkk sangat!! giveaway apa? alah..LIKE je satu Page yang amat ohsemm! kebetulan pulak...farah tengah berfacebooking..jadi Farah LIKE je lah..jangan jeles...

apa hadiah yang Farah dapat?!! k... Farah dapat Slimming suit! ohhh..!sukanya...walaupun berat badan dah ok...tapi apa salahnya *bak kata iklan REXONA*  heii..tak sabarnya nak dapat hadiah tu! admin page tu dah pun post kan hadiah Farah! alahai...! kan best kalau present tu boeh terbang!hekhek...!!

apa nama Page tu Farah?? ok..ni Farah Bagi link..tapi Farah rasa korang kena copy kalau nak tau tu page apa..! harap korang dapat LIKE...Farah pengeLIKE yang ke 6000! wahh..banyak kan likers dia!! jelly la..!haha..*pangg*penyepak hinggap di muka..mana link nya mok cik oii? okk..hishh tak sabar betul!

>> http://www.facebook.com/pages/Irdina-Butik-Baju/334140879953047 hamekk kau..! LIKE jangan tak LIKE...


macam mana rupa gift tu Farah comell oii? ni haa..! kalau tak silap la..! hehe~ admin betul ke ni??


alah..amacam?? jeles tak..? tak?? ada Farah kesah?lalalalala~kat PAGE tu korang boleh window eehh..computer shopping !! macam2 ada...*promo ASTRO ke cik kak?* hehe...biarlah..kerana diriku begitu berharga *loreal pulak da* hahaha...~ don't care~

sebelum sabit menyabit berlaku..lebih baik farah said ta-ta...okela...eeeehh..sebelum tu..thanks anis..sebab awk followers pun dah ramai..agak2 la kan...nak buat GA untuk followers ke 60 la...!! sape nak cepat2 follow!

p/s: thanks nurin ..best buku AKU MAHU BULI from Kak Ain Maisarah! minat kat beliau!